Novice

Rogla Performance kamp

14. maj 2013 Olimpijska reprezentanca Slovenije, Olimpijski marketing Sponzor olimpijske reprezentance Slovenije, Unior kovaška industrija, d. d. - Program turizem, je s Performance kampom pripravil sodobne pristope v športnem treniranju na primeru deskanja na snegu.

Deskanje na snegu sodi med priljubljenejše zimske športe, najbolj razvita je disciplina prostega sloga, ki ima ogromno privržencev med mladimi. Na atraktivnost panoge in profesionalni pristop med športniki vpliva tudi dejstvo, da je na olimpijskih igrah v Sočiju premierno na sporedu tudi disciplina slopestyle, ki združuje objekte kot so skoki in trdi elementi znotraj poligona za prosti slog smučanja in deskanja. 

 

Slovenski reprezentanci deskanja na snegu v prostem slogu so v te namen v Zrečah pripravili vrhunski program imenovan Performance Camp, ki je potekal tudi na Rogli v drugi polovici marca. Deskarji so se najprej sestali v Termah Zreče, kjer so opravili meritve in testiranja, ki so povzete na povezavi, kjer boste našli še več informacij o posameznih sklopih iz področja testiranj in meritev izvedenih v sklopu Performance Campa v Termah Zreče.