Novice

Rokometaši v finalu

24. avgust 2014 Nanjing 2014 Slovenska mladinska olimpijska rokometna reprezentanca se je na mladinskih olimpijskih igrah v kitajskem Nandžingu uvrstila v veliki finale.

 V polfinalu je s 33:30 premagala Norveško, v ponedeljkovem finalu se bodo mladi Slovenci za zlato pomerili z Egiptom, ob 14:30 po slovenskemu času. Danes so blesteli, Rok Cvetko z desetimi goli, Blaž Janc z osmimi in Gal Marguč s sedmimi. »Tekmo smo preveč nervozno začeli, ni nam šlo po načrtih, sodnici sta imeli malo poseben kriterij, rabili smo 55 minut, da smo obrnili tekmo. Vmes smo nehali igrati obrambo, a smo se za konec tekme vendarle zbrali«, je povedal vratar Urh Kastelic, ki je ubranil kar 20 strelov, tudi nekaj ključnih ob koncu tekme.

 

»Pričakovali smo tekmo, kjer bo potrebno “lomiti” nasprotnika, tekmo smo odprli dobro, potem je sledila nervoza, a smo se neto pobrali in zmagali. Drugi polčas smo odprli slabo, a vedeli smo da bo šlo. gremo v finale«, je povedal kapetan Jaka Malus, ki je na koncu tekme odlično poveljeval obrambi.

 

Slovenci, ki so že na zadnjem poletnem olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu tekmovanje končali povsem na vrhu, takrat so v finalu premagali Norvežane, so na Kitajskem še neporaženi. V boju za zlato jim bodo v ponedeljek nasproti stali Egipčani, ti so v prvem polfinalu s 34:26 ugnali Katar.

 

Košarkarji in košarkarice so odigrali zadnje tekme predtekmovanja, po katerem je uspeh polovičen. Milan Kovačević, Žiga Lah, Aljaž Šlutej in Gregor Klobčar so s 16:12 premagali Poljsko in si zagotovili drugo mesto v skupini. Pred njimi so končali le Litovci. Slabše je šlo dekletom Eli Mićunović, Althei Gwashavanahu in Maruši Derlink, ki so odigrale še zadnji tekmi, Sirijo so ugnale s 14:11, proti Nizozemski pa nato klonile s 13:21. Slovenke so tako že končale MOI, v svoji skupini pa zasedle predzadnje, deveto mesto.

 

Razočarana je bila atletinja Lara Omerzu, ki je nastopila v finalu A v skoku v višino. Tekmo je končala na sedmem mestu z 1,75 metra, saj je letvico trikrat podrla na 1,78 metra.

 

Za golfistoma Žanom Luko Štirnom in Ano Belac je prvi dan ekipne tekme. Slovenca sta na 17. mestu, za vodilnima Južnokorejcema zaostajata za osem udarcev, za bronom pa tri. Jadralec na deski Toni Vrščaj je po nekaj dneh težav z vetrom vendarle prišel do finalne regate. V njej je osvojil deseto mesto, na tem mestu je končal tudi v skupnem seštevku.

 

Kolesarji so še zadnjič sedli na kolo in se podali na progo v parku Laoshan. Na ekipni mešani tekmi so slovenske barve branili Katja Jeretina, Anita Žnidaršič, Jon Božič in Peter Zupančič, končali pa so jo na 15. mestu.