Novice

Rokometaši v polfinalu

22. avgust 2014 Nanjing 2014 Slovenski rokometaši so v drugi tekmi predtekmovanja premagali Katar 38:23 ter se uvrstili v polfinale mladinskih olimpijskih iger.

Slovenci so tako, kot proti Tuniziji, celo tekmo nadzorovali potek igre in zmagali brez večjih težav. »Motivacija je dobra, ni bilo lahko, rezultat sicer kaže drugače, prvi del naloge je opravljen, sedaj imamo en dan prosto, potem pa gremo na zmago v polfinalu«, je povedal eden najboljših igralcev tekme Blaž Janc, ki je bil nerešljiva uganka za Katarce. Polfinale proti Norveški bo v nedeljo, ob 14:30, po slovenskemu času.

 

Na cestni dirki deklet je odlično kolesarila Katja Jeretina, ki je bila četrta. Tudi če bi bila tretja, žal ne bi osvojila kolajne, ker se pri kolesarjih podeljuje kolajne samo za ekipno tekmo, ki sta jo Katja in Anita Žnidaršič končali na 15. mestu. Jon Božič in Peter Zupančič sta bila 18., potem ko se danes nista uspela uvrstiti med najboljše na cestni dirki.

 

Plavalci so danes zaključili svoja tekmovanja, Tjaša Pintar je bila na 50 m prosto šesta, Nastja Govejšek pa sedma. »Nisem povsem zadovoljna, je bilo bolje kot v polfinalu, vseeno pa mi prihod v cilj ni uspel«, je povedala Pintarjeva. Dobro je na 200 m hrbtno plaval Žan Pogačar, končal kot deveti in postavil mladinski državni rekord.

 

V lokostrelstvu je bila v kvalifikacijah Ivana Laharnar 13., Gašper Štrajhar pa 28. Rezultat v kvalifikacijah je osnova za razvrstitev parov v šestnajstini finala. Popoldan sta nastopila še v šestnajstini finala mešane tekme, kjer sta tudi obstala. V atletiki se je v finale meta kopja uvrstila Tjaša Stanko, žal pa je v kvalifikacijah spodletelo Tini Božič v troskoku. Toni Vrščaj (jadranje na deski) je tudi danes, zaradi brezvetrja, ostal na kopnem.

Moški košarkarji (3:3) so premagali Indonezijo, dekleta pa so izgubila proti Venezueli in premagale Nemčijo. Za uvrstitev v osmino finala morajo jutri premagati Brazilijo. Fantje so že uvrščeni med 16 najboljših ekip.