Novice

Rokometaši že na prizorišču olimpijskih kvalifikacij

07. april 2016 Rio 2016 Slovenska rokometna reprezentanca je danes prispela v švedski Malmö, kjer jo konec tedna čaka kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah v Riu.

Slovenci so pod vodstvom Veselina Vujovića že opravili prvi trening. Turnit bo potekal v veliki dvorani Malmö Arena, ki sprejme nekaj več kot 13.000 gledalcev in bo na tekmah Švedske zagotovo nabito polna.


Zgradili so jo leta 2008 in je pred petimi leti gostila svetovno prvenstvo v rokometu, na katerem slovenska izbrana vrsta ni nastopila. Rokometaši bodo do prve tekme v petek trenirali še trikrat, vodstvo reprezentance pa v četrtek zvečer čaka še tehnični sestanek in seznanitev s podrobnostmi organizacije turnirja.
"Čeprav se je na začetku zdelo, da pot na Švedsko ne bo naporna, se je na koncu malce zavlekla zaradi čakanja v hotelu, a to ni pokvarilo vzdušja, ki vlada v reprezentanci. Dvorano Malmö arena smo že preizkusili in oddelali dober trening, razpoloženje igralcev pa je na visoki ravni. Naša pričakovanja so še naprej najvišja - uvrstitev na olimpijske igre, saj iskreno mislim, da imamo za to znanje, kakovost in vse ostale pogoje," je po prvem treningu dejal Vujović.


Slovenija se bo v petek ob 17. uri pomerila s Španijo, v soboto ob 18.30 s Švedsko, v nedeljo pa ob 18.45 še z Iranom.