Novice

S Piko mini olimpijado sklenili Krkin teden humanosti in prostovoljstva

21. april 2013 Olimpijski marketing Krka, eden od sponzorjev olimpijske reprezentance Slovenije, je v Novem mestu za skoraj 1.000 otrok iz socialno ogroženih družin organizirala mini olimpijado.

S tem se je sklenil Krkin teden humanosti in prostovoljstva, ki je pod sloganom "Tudi dobrodelnost je del nas" potekal med 15. in 20. aprilom.

 

Krka je v soboto, 20. aprila, na osrednji lokaciji podjetja v sodelovanju z OKS in Zvezo prijateljev mladine Slovenije organizirala srečanje za skoraj 1.000 otrok iz vse Slovenije. Skupaj s "krkaši-prostovoljci" so si otroci ogledali del proizvodnega procesa v obratu za proizvodnjo trdnih oblik zdravil Notol. Poleg procesa proizvodnje zdravil so si otroci lahko ogledali tudi tovornjake za prevoz zdravil in druga specializirana vozila (gasilski in rešilni avto, viličar).

 

Ob tej priložnosti je Krka skupaj z Olimpijskem komitejem Slovenije in športniki klubov ter društev, ki nosijo Krkino ime, organizirala tudi športni program. Tako so se mladi Krkini gostje pomerili v Piko mini olimpijadi, ki se je začela s pravim olimpijskim protokolom in olimpijsko zaobljubo. Ker je namen projekta Mini olimpijada spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje, je tudi PIKO mini olimpijada sledila sloganu "pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati", zato so prav vsi udeleženci prejeli prave medalje.

 

Poleg prijetnega druženja in skrbi za mlade, so v Krki s številnimi aktivnosti, ki so potekale preko celega tedna, znova dokazali, da je družbena odgovornost globoko zakoreninjena tako v Krkinem poslovnem razmišljanju kot tudi v vsakodnevnem razmišljanju številnih "krkašev".

 

V tednu dni se je različnih dejavnosti udeležilo več kot 700. Od tega jih je več kot 220 v Novem mestu, Ljubljani in Ljutomeru darovalo kri. Številni pa so na različnih lokacijah Krke po Sloveniji prispevali oblačila, igrače, obutev, živila, knjige in druge potrebščine za odrasle in otroke ter hrano za pse in mačke. Tudi letos so v Krki zbrali skoraj 2 toni potrebščin in skoraj 540 kilogramov hrane za živali. Družili so se s stanovalci domov za starejše in varovanci varstveno delovnih centrov.

 

Več o dogodkih si lahko preberete tukaj.