Novice

S slovesnostjo pred polnim stadionom zaživele sredozemske igre

21. junij 2013 Mersin 2013 Med udeleženci atraktivne športno-kulturne prireditve na stadionu v Mersinu, ki bo gostil tudi sklepno dejanje iger, je bila tudi slovenska reprezentanca, na njenem čelu pa judoistka Lucija Polavder.

Uvodne slovesnosti se je udeležil vrh turškega političnega in gospodarskega življenja, na čelu s predsednikom turške vlade Recepom Tayyipom Erdoganom, ki je tudi uradno odprl igre, prireditve pa  se  je udeležil tudi predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja Jaques Rogge.

 

Slovenija se bo na letošnjih sredozemskih igrah predstavila v atletiki, badmintonu, balinanju, boksu, ritmični in športni gimnastiki, jadranju, judu, kajaku na mirnih vodah, karateju, lokostrelstvu, namiznem tenisu, odbojki na mivki, plavanju, rokoborbi, rokometu, strelstvu, odbojki, taekwondoju, tenisu in veslanju.Na dosedanjih petih igrah treh celin v Languedoc-Roussillonu leta 1993, Bariju leta 1997, Tunisu leta 2001, Almeriii leta 2005 in Pescari leta 2009 je skupno osvojila 125 kolajn, od tega 32 zlatega, 37  srebrnega in 56 bronastega leska.

 

Danes se bodo v tekmovalne arene že podali številni slovenski tekmovalci in tekmovalke ter se preizkusili v boksu, jadranju, judu, plavanju, gimnastiki, taekwondoju in veslanju. Slovenija bo imela že prvi dan nekaj močnih orožij v ognju, med drugim bo nastopil tudi plavalec Damir Dugonjić na 100 metrov prsno, končni odločitvi pa bosta padli v taekwondoju in judu. Slovenska judoistična odprava v Mersinu je napovedala boj za najvišja mesta, danes pa bodo nastopili Petra Nareks (do 52 kg), Vlora Beđeti (do 57 kg), Matjaž Trbovc (do 60 kg) in Andraž Jereb (do 66 kg).

Odprtje sredozemskih iger