Novice

S tovornjakom v London

28. maj 2012 London 2012, Olimpijski marketing Si želite športno-navijaške počitnice v Londonu? Pred srečnežem je olimpijska dogodivščina in neprecenljiva izkušnja. A naloga je odgovorna in vse prej kot lahka.

Po Litvi, kjer so lansko poletje nastopali naši košarkarji, tovornjak (naložen s pijačo Pivovarne Laško) zdaj odhaja na več kot 1500 kilometrov dolgo pot proti Londonu, prizorišču letošnjih poletnih olimpijskih iger, kamor bo slovenskim navijačem v slovensko navijaško točko Team Slovenia Laško London Pub dostavil pijačo.


Za promocijo nagradne igre, ki bo srečnega navijača popeljala (dobesedno) v London, je bil posnet viralni oglas z dramskim igralcem Tadejem Tošem. V njem Toš kot fanatični trener, ki je pozabil, da šport – kljub podobnemu izrazoslovju – ni vojna, k izzivu v nagovarja pet »rekrutov«, ki predstavljajo pet izžrebanih finalistov akcije. Ob tem se sprašuje, koga je sploh dovolj v hlačah za izvedbo nepozabnih dogodivščin slovenske olimpijske »tajne naloge« ... 


Vozniku tovornjaka se bo lahko pridružil le eden od prijavljenih olimpijskih navdušencev, ki si želi doživeti posebno navijaško izkušnjo. Poleg dogodivščine s tovornjakom na poti od Slovenije do Velike Britanije in njene multikulturne prestolnice, si bo navijač na olimpijskih prizoriščih v živo lahko ogledal kar tri tekmovanja. V Londonu, enemu najbolj privlačnih svetovnih mest in središču letošnjega poletnega dogajanja, bo poskrbljeno za hotel, navijač bo imel možnost spremljati olimpijsko dogajanje iz neposredne bližine, spoznati katerega od naših olimpijcev in dejansko biti del navdihujoče olimpijske zgodbe celih deset dni. V Slovenijo se bo srečnež vrnil s čarterskim letalom z delom slovenske olimpijske delegacije.


Olimpijski navijač, ki ga bo med petimi izžrebanci izbrala posebna komisija – v njej bosta med drugim nosilka olimpijske medalje Petra Majdič in eden od tokratnih slovenskih olimpijcev –, bo imel izjemno zanimivo, a vse prej kot enostavno nalogo. Od finalnega izbora do prihoda iz Londona nazaj domov v Slovenijo bo opravljal vlogo navijaškega poročevalca in s svojim navijaškim dnevnikom v domovino poročal o olimpijski izkušnji (na tekmovanjih, v navijaški točki Team Slovenia Laško London Pub, druženju z olimpijci ter ostalimi navijači itd.).


K nagradni igri se lahko prijavite na tovornjak.olympic.si. Na isti strani bo kasneje objavljen tudi navijaški dnevnik.