Novice

Sara Isakovič bo vodja navijaškega letala

11. februar 2016 Olimpijski marketing OKS, Kompas in sponzorji olimpijske reprezentance Slovenije bodo letos že tretjič zapored zagnali olimpijsko navijaško letalo. Tokrat bo poletelo na olimpijske igre v Rio de Janeiro.

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, v sodelovanju z zlatim partnerjem OKS-a, Kompasom, in ob podpori sponzorjev olimpijske reprezentance Slovenije organizira že tretjič zapored projekt “Olimpijsko navijaško letalo”. Z njim želimo omogočiti navijačem, da spodbujajo slovenske športnike na olimpijskih igrah v živo in jim s tem pomagajo priti do še boljših rezultatov. Rio de Janeiro je v primerjavi s preteklimi igrami, Londonom 2012 in Sočijem 2014, mnogo  bolj oddaljen od Slovenije, zato bo imel vsak slovenski glas na tekmovališčih še večjo vrednost.

 

Slovenske navijače bo v Rio od 6. do 12. avgusta 2016 kot vodja navijaške skupine popeljala prejemnica srebrnega olimpijskega odličja v Pekingu 2008, plavalka, Sara Isaković. Poleg Pekinga, kjer je dosegla sanjski rezultat na 200 prosto,  je Sara nastopila tudi na igrah štiri leta kasneje v Londonu; svoje izkušnje s poletnih olimpijskih iger bo z navijači delila tudi v Riu, kjer  jim bo predstavila življenje vrhunske športnice in jih motivirala, da bodo v Riu najglasnejši navijači.

 

Slovenski navijači si bodo v eksotičnem Riu de Janeiru  ogledali tekmovanja v košarki, tenisu, kajaku na divjih vodah in judu. Poleg tega bodo organizirani ogledi turističnih znamenitosti, skupaj s Saro Isaković pa bo pripravljen tudi dodaten spremljevalni program, s katerim bomo navijačem pričarali prav posebno olimpijsko vzdušje.