Novice

Sašo Bertoncelj: Konkurenca v Bakuju nikakor ne bo slaba

12. junij 2015 Baku 2015 Eden slovenskih favoritov za medaljo na evropskih igrah v Bakuju je telovadec Sašo Bertoncelj. Slednji ne skriva, da je v "deželo ognja", kot Azerbajdžan imenujejo domačini, pripotoval z visokimi cilji.

"Konkurenca ne bo slaba. Med drugim bodo tukaj trije ali štirje finalisti z zadnjega evropskega prvenstva. Med prijavljenimi na konju z ročaji je Ukrajinec Oleg Vernjajev, evropski prvak v mnogoboju in letos tudi dveh tekem v svetovnem pokalu na konju z ročaji, pa domačin Oleg Stepko, dva močna ruska tekmovalca in res ne bo lahko," konkurenco razkriva Škofjeločan.


Kot pravi, je zanj prvi cilj uvrstitev v finale. "To od sebe vedno pričakujem in s tem sem pod velikim pritiskom, ki si ga naložim sam. Nikoli ne grem na tekmo, da se je udeležim, ampak grem vedno tekmovati. Tukaj bo finalistov le šest in če si v finalu, potem si tudi že blizu medalje," še pravi slovenski reprezentant.


Tekma bo po neuspešnem uvodu v leto 2015 in neuspehu na EP za Bertonclja tudi velik izziv. "Nikoli še nisem imel toliko težav kot letos. Po eni strani sem imel nekaj smole, a tudi nekaj slabih nastopov. Zaradi tega se je bilo težje pripraviti za to tekmo, saj nimam tistih pravih dobrih občutkov. To moram skušati čim prej pozabiti. Na samo tekmo seveda grem optimistično, mislim da sem dobro pripravljen, pravo sliko pa bo potem pokazala šele tekma." A za slovenskega reprezentanta bo to šele drugi od treh vrhov sezone, saj ga potem čaka še svetovno prvenstvo.


Tudi Bertoncelj je eden tistih, ki poudarjajo, da je uvedba evropskih iger odlična zamisel: "Igre so super zgodba, na kateri je treba graditi. Takih tekem je premalo. Za naprej si želim, da bi se uspeli dogovoriti, da bi se jih udeležili še nekateri športi, kot npr. atletika in da bi bila prisotnost najboljših še bolj zgoščena, saj bi to dalo dogodku še večjo odmevnost," še pravi Bertoncelj in dodaja, da tudi sicer v življenju rabimo več športa.