Novice

Seja IO OKS

15. maj 2012 IO OKS je dal mnenje k Letnemu programu športa, na katerega je podal nekaj konstruktivnih pripomb.

Na seji je predsednik OKS-ZŠZ, dr. Janez Kocijančič izpostavil, da razrešitev oz. neobrazložen odpoklic prof. dr Edvarda Kolarja in mag. Boruta Peršolje z mest članov strokovnega sveta RS za šport, brez predložitve razlage, izničuje vlogo OKS v slovenskemu športu. »Situacija je žalostna za slovenski šport. Ostalih pet članov, ki jih predlaga OKS je odstopilo avtonomno. Z vidika interesov OKS-a morda to ni najbolje, je pa še vedno bolje to, da sodelavci obdržijo čist obraz in moralno držo«, je uvodno dogajanje zadnjih dni povzel dr. Kocijančič.


IO OKS je dal mnenje k Letnemu programu športa, na katerega je podal nekaj konstruktivnih pripomb. Predsednik OKS je povedal: »Šport je pripravljen deliti finančni položaj slovenske družbe. Skrbi nas predvsem dejstvo, da se zmanjšuje sredstva za programe otrok, mladine, študentov ter informiranje, ki so na dolgi rok izjemno pomembni za razvoj športa. Ne smemo pozabiti prihodnosti, da nas ne bo čez nekaj let bolela glava. Poleg tega je OKS-ZŠZ pripravljen sodelovati tudi v pripravljalni fazi Letnega programa športa«.


Podpredsednik OKS Branko Žnidarič je povedal: »Pogrešam strateški dokument kam gre razvoj slovenskega športa, zgrešeno je s finančno disciplino regulirati in usmerjati razvoj športa«.


Kocijančič je opozoril, da OKS-ZŠZ letos ni dobil niti evra javnega denarja, razen nekaj več kot 20.000 EUR za mladinske olimpijske igre v Innsbrucku. Poleg tega je predsednik OKS-ZŠZ še enkrat opozoril na znižanje plač zaposlenim na OKS-ZŠZ.


IO OKS je tudi sprejel sklep, da se ne strinja z novim Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije, hkrati pa potrdil, da bo letna skupščina OKS-ZŠZ, 19. junija 2012.