Novice

Šestdeset mladih športnikov v Tbilisi po olimpijske izkušnje

21. julij 2015 Tbilisi 2015 Glavno mesto Gruzije, Tbilisi, bo med 26. julijem in 1. avgustom gostil poletni Olimpijski festival evropske mladine.

Slovensko reprezentanco sestavlja 60 športnikov, ki bodo tekmovali v sedmih športih.
Olimpijski komite Slovenije bo v soboto proti Gruziji popeljal 85-člansko odpravo, od tega bo 60 športnikov, ki se bodo predstavili v atletiki, športni gimnastiki, judu, cestnem kolesarstvu, plavanju, rokometu in tenisu.


"V svetovnem merilu smo mala nacija. To naj vas ne moti, da ne bi verjeli vase. Kljub majhnosti ste veliki. Imate vse možnosti, da zmagate. S to miselnostjo potujete v Tbilisi. Mesto ni lepo, je pa prijazno. Ljudje so navajeni športa. Želim vam, da dosežete največ kar je možno, da boste zadovoljni s svojim nastopom in bo to ena prvih stopnic do pravih olimpijskih iger v Tokiu," so bile uvodne besede predsednika OKS Bogdana Gabrovca na današnji predstavitvi v Zrečah.


"Pričakovanja so, predvsem s strani zvez. Maruša Štangar je judoistka, ki je na zadnjih mladinskih OI osvojila bron. Je aktualna kadetska evropska prvakinja. Tu imamo Majo Bedrač, ki je bila na zadnjem mladinskem EP v atletiki bronasta v skoku v daljino. Je še nekaj posameznikov, ki so v svojih kategorijah dosegli izjemne rezultate. Ofem je tekma zase. Vsak se v svojih očeh vidi zmagovalca," meni vodja slovenske odprave Borut Kolarič.


Na 12. Ofemu pred dvema letom v Utrechtu je slovenska reprezentanca osvojila rekordnih 11 medalj. Zlate so bile odbojkarice, Aneja Simončič v teku na 400 m z ovirami in rokometaši, srebrna Leda Krošelj v skoku s palico, z bronom okrog vratu pa so se vrnili judoisti Andreja Leški, Luka Harpf in Rok Polajžer, skakalka v višino Lara Omerzu, Tina Božič je bila tretja v troskoku in v skoku v daljino ter plavalka Neža Kocijan.


Prav judoistična ekipa bo tudi v Gruziji ciljala na mesta pri vrhu, v glavni vlogi je pričakovati Marušo Štangar. Ljubljančanka je že lani na mladinskih olimpijskih igrah v Nanjingu osvojila bron, v začetku julija pa je na kadetskem evropskem prvenstvu v Sofiji bila prva.
"Konkurenco smo si ogledali. Je močna, je pa manjša kot na svetovnem in evropskem prvenstvu," je dejala Štangarjeva, ki je na vprašanje, ali je to napoved za odličje, z nasmeškom odvrnila: "Da."