Novice

Simbioza giba

08. september 2014 Šport za vse Povabilo slovenskim športnim društvom in klubom k programskem sodelovanju v projektu Simbioza giba. Ciljna populacija je 600 000 slovenskih upokojencev.

I.  delno gibalno ovirani
ll. gibalno samostojni
lll. gibalno dejavni – aktivni
lV. športni rekreativci
 V. športniki – veterani


Program vseslovenskega projekta SIMBIOZA GIBA bo potekal od 13. do 19. oktobra 2014.


Pričakujemo, da boste v skladu s svojimi hotenji, znanji in zmožnostmi starejšim 'odprli svoja vrata' in jim ponudili zanje primerne programe, predstavili možnosti za organizirano vadbo in primere uspešnih vadb glede na izbrano ciljno skupino starejših.
Še pred tem pa se boste verjetno povezali z lokalnimi društvi upokojencev, zdravstvenimi domovi, domovi starejših, dnevnimi centri za starejše, morebiti pa tudi z medgeneracijskimi centri.


Te povezave naj bi vam koristile pri neposrednem oblikovanju in ponudbi vadbe za starejše tako v času trajanja projekta  kot tudi pri izvajanju vašega programa 2014/ 2015.
Priporočljivo je tudi lokalno usklajevanje DRUŠTVENIH programov ob podpori ŠZO. 


CILJ, KI MU JE TUDI VREDNO SLEDITI, PA JE, DA NPŠ-RS -2014-2023 PREDVIDEVA STANDARD STAREJŠIM, DA IMAJO NA VOLJO »BONUS« VSAJ 2 URI TEDENSKO ZAGOTOVITI BREZPLAČNO KAKOVOSTNO VODENO  VADBO ZA STAREJŠE .


Kandidature ŠD za izvajanje tovrstnih letnih programov  za starejše  pa predstavljajo realen izziv in strokovno vsebinsko in poslovno možnost društva.


Poslovno gledano je to za društva tudi tržno zanimiva niša! Povezave s preostalim zaledjem pa lahko prinesejo tudi sinergijske učinkovine.


Povečanje števila lojalnega članstva in podaljšanje prostovoljskih vrst pa je tudi vredno upoštevati.


Domiselnost pri izvajanju programov za starejše v naravi v vseh letnih časih  pa lahko pomembno pripomore k širitvi in denarni dostopnosti programov.
Do čim uspešnejšega oblikovanja programske ponudbe lahko pomagata tudi poznavanje do zdaj aktualnih tovrstnih vsebin v okoljih DU in poznavanje želja članov (anketa).


Tudi društvom upokojencev smo predlagali, naj se vam oglasijo!
Vendar naj vaša pobuda ne izostane!


Projektna ekipa SIMBIOZA GIBA  glede na celotno programsko vsebino povezuje tako raznolika izvajalska okolja kot tudi informira okolja starejših koristnikov.


ZA OBVLADOVANJE TEH RUTIN  VLJUDNO NAPROŠAMO VSA V PROJEKTU SODELUJOČA ŠPORTNA OKOLJA, DA INFORMATIVNO PROJEKTNI PISARNI  simbiozagiba[@]simbioza.eu. prijavijo naslov organizacije (kontaktna oseba), vrste in število predvidenih oziroma opravljenih aktivnosti in skupno število udeležencev.(a/napoved programov in b/realizacija programov).


Vaše 'štartne' informacije pričakujemo do prvega tedna oktobra!

 

Na terenu bo projektna ekipa imela tudi 'podaljšano roko' oziroma aktivne koordinatorje.
Na globalni ravni bomo skušali pritegniti vse lokalne dejavnike in tudi medije. Skušajte se po potrebi povezati tudi s temi vam sicer poznanimi okolji.
Verjamemo in želimo, da bomo skupaj s strateškim partnerjem projekta OKS-ZŠZ ob vaši neposredni aktivnosti v večstransko v korist.


Priporočamo se, in hkrati tudi vsem vam, aktivnim, zahvala že vnaprej!
www.simbioza.eu


Koordinacija projekta : OKS-ZŠZ in SIMBIOZA GIBA !
Odbor športa za vse : koordinator projekta Janez Matoh