Novice

Simbioza se bo po uspehu z računalniškim opismenjevanjem lotila gibanja

12. junij 2014 Akcija Simbioza Giba bo podprla aktivnejše vključevanje generacij v športne dejavnosti.

Akcija Simbioza Giba, ki nadaljuje tradicijo medgeneracijskega povezovanja, bo v tednu med 13. in 19. oktobrom po vsej Sloveniji odprla vrata športnih objektov za starejše. Z akcijo želijo organizatorji ponuditi priložnost, da starejši spoznavajo njim manj znane športe in nove oblike rekreacije ter se udeležijo različnih vadb, ki bodo potekale dvakrat dnevno, so sporočili.

V okviru akcije se bodo starejši s pomočjo mladih in športnikov seznanili z novimi gibalnimi vzorci in ob tem izmenjevali izkušnje. To bo teden, ki bo vnovič združil mlajše generacije in mlade po srcu, navajajo.

Z akcijo želijo organizatorji omogočiti kakovostno preživljanje prostega časa za vse, promovirati šport in športne ponudnike, po njihovih navedbah opozarja podpornik akcije, slovenski telovadec in olimpionik Miro Cerar. "Pomembno je, da akcija zadeva športno področje, da so vključene vse generacije in da lahko vsak najde aktivnost, ki ustreza njegovi starosti in zanimanjem," pravi Cerar.

"Želja po medgeneracijskem povezovanju in vzajemnem predajanju znanja se tako nadaljuje," navajajo v Simbiozi Giba. Namen po njihovih besedah ostaja isti kot pri sodelovanju na področju računalniškega opismenjevanja, spreminja se le področje. Projektu se kot partner pridružuje tudi Olimpijski komite Slovenije.

Ponudniki športnih programov in lokacij, ki bi v tednu od 13. do 19. oktobra med 10. in 11. uro ter 17. in 18. uro želeli odpreti svoja vrata, lahko od danes naprej pridobijo vse informacije o prijavi in načinu sodelovanja. K sodelovanju so vabljeni tudi regionalni in lokalni koordinatorji, ki bodo pripomogli k nemotenemu poteku aktivnosti.

Simbioza, ki se je leta 2011 v okviru zavoda Ypsilon lotila povezovanja mladih in starejših pri računalniškem opismenjevanju, je v računalniške delavnice vključila več kot 20.000 ljudi.