Novice

Skakalci in Gregorinova peti

17. februar 2014 Soči 2014 Teja Gregorin je na biatlonski tekmi s skupinskim startom osvojila 5. mesto, njen dosežek pa so na ekipni tekmi skakalcev ponovili Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jernej Damjan in Peter Prevc.

Nemški smučarski skakalci (1041,1 točke) so zmagovalci moštvene tekme na veliki skakalnici na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju. Drugi so bili Avstrijci (1038,4), tretji pa Japonci (1024,9). Slovenci Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jernej Damjan in Peter Prevc (995,6) se tokrat niso vmešali v boj za odličja in zasedli peto mesto.

Slovenci, ki so to zimo dobili obe ekipni tekmi svetovnega pokala, s čimer so veljali za ene od favoritov tudi za moštveno olimpijsko kolajno, so imeli na teh igrah obilico smole, ko se je eden ključnih členov slovenske ekipe Kranjec pri padcu poškodoval. Tokrat je bil najšibkejši člen izbrane vrste prav Kranjec, ki se mu je nastop v prvi seriji povsem ponesrečil, najmočnejši pa vnovič dobitnik dveh kolajn na teh igrah Prevc, ki je bil v obeh serijah najboljši posameznik tekme in pokazal odlična nastopa.

Gregorinova, ki je v zasledovanju osvojila bron, je bila v zadnjem krogu današnje preizkušnje še v igri za bron, a ji je na koncu zmanjkalo moči. Zadela je vseh 20 tarč, v primerjavi s tekmicami pa je bila tokrat nekaj počasnejša v smučini.

"Vesela sem, da sem prvič v tej sezoni zadela vse tarče in to prav na olimpijskih igrah. Tako so se mi izpolnile vse želje, ki sem si jih zadala pred odhodom v Soči. Čeprav danes ni bilo odličja, je bil tudi to vrhunski nastop," je dejala Gregorinova, ki je s tem zaključila tekmovanja v Sočiju.

V bobu dvosedu sta zmago slavila domačina Aleksander Zubkov in Aleksej Vojevoda, kar je prva zlata olimpijska medalja v bobu za Rusijo nasploh. V umetnostnem drsanju sta bila med plesnimi pari najboljša Američana Meryl Davis in Charlie White, v smučanju prostega sloga pa je v skokih prepričljivo zmagal Belorus Anton Kušnir.