Novice

Skupina HSE Velenjčanom podarila dve SUP deski

23. september 2014 Nanjing 2014 Na sprejemu mladih olimpijcev se je zaključila akcija "Podpri modro".

Modra generacija razmišlja in deluje modro. Modro pa deluje tudi skupina HSE, največja slovenska organizacija s področja elektroenergetike, ki iz naravnih virov proizvaja energijo in z njo oskrbuje gospodinjstva. Hkrati se skupina HSE zaveda, da mlada generacija velikokrat ostane brez moči odločanja, zato v svojem projektu Podpri modro mladim daje prav to – možnost odločanja.

 

Akcija Podpri modro je trajala od 10. avgusta do 10. septembra. Mladi olimpijci so skupaj z znanimi in uspešnimi olimpijskimi imeni na spletni strani www. modrageneracija.sizbrali več kot 2500 podpornikov za tri različne projekte.

 

Mariborska alpska smučarka Ilka Štuhec je pridobivala podpornike za ureditev Bike Parka na Mariborskem Pohorju. Kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer pa je s svojo skupino mladih olimpijcev zbiral podporo za ureditev fitnesa na prostem v Hrastniku.

 

Nakup dveh SUP desk, ki si ju bo mogoče na Velenjskem jezeru izposoditi brezplačno, pa je bil projekt, za katerega je podpornike na družabnih omrežjih zbiral tudi velenjski olimpijec Tim Kevin Ravnjak. Prav on je prepričal največ ljudi in pridobil največ podpornikov, zato bo skupina HSE prav Velenju podarila dve SUP deski. Z donacijo skupine HSE bo vedno bolj priljubljen šport postal še bolj dostopen za številne mlade, ki si ni morejo privoščiti plačljive izposoje.

 

Po koncu akcije Podpri modro ostaja spletna stran www.modrageneracija.si dostopna za vse mlade, ki razmišljajo in živijo modro.