Novice

Skupščina Kluba Slovenskih Olimpijcev (KSO)

21. november 2013 Na osnovi sklepa seje Izvršnega odbora Kluba slovenskih olimpijcev, bo dne 28.11.2013 ob 17.30 uri v Dvorani Stožice, v Ljubljani, sklicana redna seja skupščine Kluba slovenskih olimpijcev (KSO).

Po končani seji pa so vsi slovenski olimpijci in ostali povabljeni s strani Društva športnih novinarjev Slovenije in Mestne Občine Ljubljana, vljudno vabljeni na slovesno otvoritev drugega dela Hrama športnih junakov in družabno srečanje.

 

Ob tradicionalnih točkah rednih skupščin KSO, na katerih se obravnavajo finančna poročila za preteklo leto, ter se tudi vsebinsko ovrednoti delo KSO, podobno velja tudi za načrte v zvezi s tem za naslednje enoletno obdobje, se bodo člani tokratnega zasedanja skupščine KSO srečali tudi z ureditvijo članstva in članarine za leto 2013, skupaj s predstavitvijo ugodnosti članov Kluba slovenskih olimpijcev, ki bo predstavljena na sami seji, člani pa bodo lahko o njej odločili.

 

Skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) se pripravlja namreč nov spisek ugodnosti za nekdanje in bodoče prvake, ki skrbijo za prepoznavnost slovenskega športa in so se z velikimi črkami zapisali v olimpijsko zgodovino. S tem je povezana tudi sprememba pravil KSO.

 

Skupščina bo potrdila tudi kadrovsko zasedbo za leto 2014. Skupščina se bo seznanila z aktivnostmi KSO, ki so predvsem usmerjene na področje statusnih pravic športnikov, razvoj solidarnostnega sklada in uvajanju tutorstva. Uspešno pa sodeluje tudi s Komisijo športnikov, s katero namerava podpisati pismo o nameri sodelovanja in se delno vključuje tudi v aktivnosti na mednarodnem nivoju. Več bo predstavljeno v okviru predstavitve programa dela 2013-14, kjer bodo predstavljene tudi planirane aktivnosti pomembne za razvoj športa in olimpizma.

 

Vabilo na skupščino KSO, z dnevnim redom in gradivi, kot tudi vabilo na slovesno odprtje drugega dela Hrama športnih junakov, si lahko ogledate v priponkah.

 

Prosimo, da izpolnite vprašalnik/evidenčni karton člana Kluba slovenskih olimpijcev z osebnimi podatki. Podatki bodo skrbno varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Vprašalnik lahko oddate na skupščini KSO ali po pošti na naslov: Klub slovenskih olimpijcev, Celovška 25, 1000 Ljubljana.

Vabilo_in_dnevni_red_za_skupscino-11-13.pdf408 K
SMOL_OMOP13111310530.pdf176 K
Zapisnik_skupscine-23-6-2012.pdf1.3 M
Porocilo_o_delu_KSO_za__LETO_2012.pdf203 K
Pravila_KSO_21.5.2005.pdf6.9 M
Kadrovska_zasedba_KSO-2009-2013.pdf109 K
Pismo_o_nameri_KSO-KS-osnutek_za_podpis.pdf184 K
Vprasalnik-evidencni_karton_KSO.docx41 K