Novice

Slovenca za devet stotink premagala Hrvata, nato izgubila četrtfinale z Rusoma

20. februar 2016 Lillehammer 2016 Predzadnji tekmovalni dan drugih zimskih mladinskih olimpijskih iger na Norveškem je prinesel zadnja slovenska nastopa.

Slovenske nastope sta v paralelnem slalomu mešanih ekip zaokrožila alpska smučarja Meta Hrovat in Anže Čufar, ki sta v 1. prvem krogu premagala hrvaška tekmeca, v četrtfinalu pa izgubila proti Rusoma.


Meta Hrovat je več kot odlično opravila svoje delo, saj je dobila prav vse štiri dvoboje s tekmicama ter Sloveniji privozila dvakrat izenačena izida v osmini finala in četrtfinalu.
Gorenjka je najprej za 83 stotink in v drugo še za 80 stotink sekunde ugnala Zbašnikovo, medtem ko je Čufar v prvo za 93 stotink sekunde in v drugo za 71 stotink sekunde izgubil s Kolego. Slovenca sta v četrtfinale napredovala za devet stotink sekunde boljšim izidom.


V boju z Rusoma se je ponovila zgodba iz prvega kroga. Hrovatova je bila v prvo za 42 stotink sekunde in nato v drugo za 28 stotink sekunde boljša od Anastasije Silantjeve, kar pa je bilo vseeno premalo za polfinale. Čufar je namreč izgubil oba dvoboja z Aleksejem Konkovom z večjim zaostankom, za 71 oziroma 70 stotink sekunde.


Rusa sta se prebila vse do velikega finala, v katerem sta za končno srebro izgubila boj za zlato z Nemcema Lucio Rispler in Jonasom Stockingerjem z 1:3. V malem finalu sta boj za bron dobila Finca Riikka Honkanen in Sampo Kankkunen, ki sta bila s 3:1 boljša od Kanadčanov Ali Nullmeyer in Justin Alkier.


Slovenska alpska smučarja sta na koncu osvojila peto mesto. Peto mesto sta si razdelila s preostalimi četrtfinalisti Avstrijcema, Norvežanoma in Švicarjema. Preostali udeleženci, ki so izpadli v prvem krogu, osmini finala, pa so si razdelili deveto mesto.