Novice

Slovenija kolesari 2013

22. oktober 2013 Šport za vse S sklepno prireditvijo »Rekreativni kolesarski maraton občine Puconci« se je končala akcija Slovenija kolesari 2013.

Akcijo že 13. leto zapored organizira Olimpijski komite Slovenije ob sodelovanju Kolesarske zveze Slovenije in Turistične zveze Slovenije. V letu 2013 je povezala 67 različnih kolesarskih prireditev po vsej Sloveniji, na katerih je letos kolesarilo 25.141  kolesarjev.

 

Osnovni namen akcije, povečanje priljubljenosti rekreativnega kolesarjenja med Slovenci in ob tem ustvarjanje pogojev za izgradnjo varnega kolesarskega omrežja, oblikovanja novih turističnih produktov in umestitev Slovenije v kolesarsko razvite države, je v teh letih v veliki meri dosežen.


Kolesarke prireditve sodijo med najbolj množičnejše športno-rekreativne prireditve pri nas. Trend naraščanja števila rekreativnih kolesarjev v zadnjih letih se ne odraža samo z večanjem števila udeležencev na prireditvah, ampak tudi z vse večjim številom kolesarjev na naših cestah, pa tudi s postopnim urejanjem kolesarskih poti in dvigom kulture in strpnosti do kolesarjev v cestnem prometu.

 

Priznanje akcije si je z udeležbo na najmanj petih kolesarskih prireditvah v okviru akcije prikolesarilo 107 posameznikov in štiri družine. Akcija je bila izvedena ob podpori Fundacije za šport, Intersporta, Petrola, Adriatica in Etikete. Kdo je bil dobitnik priznanj, si lahko preberete v priponki.

Prejemniki_priznanj_Slovenija_kolesari_2013.docx97 K