Novice

Slovenska hiša London 2012 by Lumar - povezanost vrhunskih športnih dosežkov s celovito promocijo Slovenije.

25. januar 2012 London 2012 Slovenska hiša London 2012 by Lumar bo svoja vrata odprla 25. junija 2012, spletna Slovenska hiša pa bo “zaživela” že veliko prej.

V  Slovenski hiši v Londonu bodo dobrodošli vsi navijači, olimpijci, prebivalci in obiskovalci Londona, predstavniki medijev, gospodarstva in politike. Spletno mesto Slovenske hiše bo že pred olimpijskimi igrami in v času iger ponujalo ekskluzivne vsebine o dogajanju na olimpijskih igrah, zakulisju iger, dogajanju v Londonu in aktivnostih v Slovenski hiši. Na spletni strani bodo domači navijači lahko spremljali video prispevke in novice, klepetali v živo s slovenskimi športniki in spremljali slavja ob njihovih uspehih.

 

Dogajanje v Slovenski hiši v Londonu

 

V Slovenski hiši v Londonu bo organiziran medijski center za domače in tuje novinarje, informacijsko-konferenčno središče ter slovenska restavracija v znamenju blagovne znamke Gostilna Slovenija. Trije vsebinski sklopi bodo služili kot platforma za promocijo slovenskega gospodarstva, promocijo Slovenije kot turistične destinacije in promocijo kulture. V Slovenski hiši bodo tako otekala slavja in sprejemi slovenskih športnikov, delavnice za različne ciljne javnosti, sprejemi in dogodki za tuje obiskovalce, različni tematski dogodki v povezavi s predstavitvijo Slovenije in slovenskega gospodarstva, obiski visokih tujih gostov. Predstavili se bodo tudi večji slovenski mednarodni projekti, kot je Evropska prestolnica kulture in Eurobasket 2013. 

Slovenska hiša bo stičišče informacij, ki bodo dostopne preko spletne strani. Medijski center, novinarsko središče in informacijski center pa bodo omogočali čim večji pretok informacij preko Slovenske hiše v Slovenijo in tujino.

 

Lokacija Slovenske hiše

 

Podjetje Lumar IG d.o.o. bo ob British Library postavil začasni objekt, ki bo postavljen kot  nekakšna "izložba" Slovenije. British Library je v neposredni bližini postaje St. Pancras v predelu Bloomsbury, ki omogoča enostaven dostop do olimpijskih prizorišč v londonskem predelu Stratford, do koder traja vožnja z vlakom le 7 minut. V bližini Slovenske hiše bodo nastanjeni tudi novinarji, ki se bodo osredotočili na ob-olimpijsko dogajanje, kar bo omogočilo še večjo prepoznavnost in obisk Slovenske hiše.

 

Predstavitev_Slovenske_hise.pdf2.7 M
About_House_of_Slovenia.pdf616 K