Novice

Slovenska mešana štafeta svetovni podprvak

01. marec 2012 Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak so na svetovnem prventstvu v mešanih štafetah osvojili drugo mesto.

Prva članica štafete Andreja Mali je zelo dobro opravila svoje delo in predala na 12. mestu, vendar z minimalnim zaostankom za najboljšimi.  Teja Gregorin je Slovenijo popeljala na peto mesto. Na strelišču je odlično opravila svojo nalogo ter z odličnim tekom Sloveniji priborila odlično izhodišče po dveh tekmovalkah. 
"To je bil vrhunski nastop, tako tekaško kot strelsko, zelo sem zadovoljna," je svoj nastop ocenila Gregorinova. 

 

Naslednji se je na progo podal Klemen Bauer. Na prvem streljanju je imel tri poprave in Slovenija je bila le še devet sekund za tretjo Belorusijo. V streljanju stoje se je izognil kazenskemu krogu in štafeto predal kot drugi. Zadnji je šel na progo Jakov Fak. Svojo nalogo je opravil izjemno. Zadel je vseh 10 strelov in prvi pritekel v cilj ter Sloveniji pritekel naslov svetovnih prvakov. Vsaj tako je izgledalo.

 

Zaradi tehničnih nepravilnosti na strelišču (Björndalnu se tarča kljub zadetku ni pokrila in je moral nezasluženo v kazenski krog) so Norveški naknadno odbili 20 sekund, tako da je lahko slavila naslov prvakov. Slovenci so osvojili drugo mesto, Nemci pa tretje.