Novice

Slovenski rokometaši tretjič na OI

11. april 2016 Rio 2016 Slovenska moška rokometna reprezentanca se je na kvalifikacijskem turnirju v Malmöju z zmago nad Iranom uvrstila na letošnje olimpijske igre v Rio de Janeiru.

Na turnirju v Malmöju Slovenci niso sodili med favorite, saj sta bila ob Iranu tekmeca še evropski podprvak Španija in gostiteljica ter olimpijska podprvakinja Švedska. Da so Vujovićevi izbranci resno vzeli namero po avgustovskem bivanju v Braziliji, so dokazali že na prvi, petkovi tekmi, ko so presenetili Špance in jih odpravili s 24:21.

Tudi proti Švedom, ki jih je spodbujala skoraj polna dvorana s 13.500 gledalci, so bili v igri za zmago. Na koncu so izgubili za zadetek (23:24), a že to jim je jasno dalo vedeti, da jih od Ria loči le še formalnost - zmaga proti Iranu.

 

Tudi to so opravili pričakovano, tako da bo Rio 2016 tretja olimpijska postaja moške rokometne reprezentance po Sydneyju 2000, ko je bila osma, in Atenah 2004, ko je bila enajsta.

 

Na OI v Riu bodo tako igrali Brazilija, Francija, Argentina, Katar, Nemčija in Egipt, ki so imele že prej zagotovljen nastop, ter Slovenija, Švedska, Poljska, Tunizija, Hrvaška in Danska, ki so si OI priigrale na dodatnih kvalifikacijskih turnirjih.