Novice

SOA nadaljuje s študijem na daljavo

16. december 2015 Ostale zadeve Na seji Slovenske olimpijske akademije (SOA) so izpostavili objavo razpisa za vrtce, šole in srednje šole na temo olimpijskega plakata, organizacijo aktivnosti za člane kluba slovenskih olimpijcev, socialni sklad in sklepno prireditev, ki bo na Bledu 30. decembra.

Seznanili so se tudi s programom tutorstva olimpijcev, nadaljevali pa bodo program študija na daljavo, ki je sedaj pod okriljem SOA. Objavljen je razpis Fundacije za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij.


Skušali bodo bolje uskladiti sodelovanje komisije športnikov, Kluba slovenskih olimpijcev in Slovenske olimpijske akademije.
Prisotnim so predstavili načrt novega Olimpijskega izobraževalnega centra, ki bo v BTC Cityju in ga nameravajo odpreti 15. aprila 2016, ko bo Slovenijo obiskal predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach.


Član SOA Matjaž Pečovnik, generalni sekretar Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA), pa je prisotne seznanil, da bo Miroslav Cerar zaradi zaslug na področju promocije fair playa prejemnik posebnega priznanja EUSA, ki bo podeljeno prihodnje leto.


Pregledali so predviden letni delovni načrt, ki se navezuje na področja promocije olimpijskih, športnih in fair play vrednot, izvajanje programov olimpijskega izobraževanja, zagotavljanje statusnih pravic športnikov in delovanje na področju izobraževanja in usposabljanja kadrov.