Novice

Socialna integracija imigrantov in etičnih manjšin s pomočjo športa

03. april 2012 OKS-ZŠZ je od aprila 2011 do aprila 2012 sodeloval v projektu ENGSO namenjenemu podpori športnih in specializiranih organizacij, pri izboljšanju dostopnosti športa ljudem iz različnih socialnih okolij.

Projekt je podprla Evropska komisija prek programa » Pripravljalna akcija na področju športa«, ki bo ponudila odgovore na kakšen način se bo v perspektivi šport neposredno financiral iz sredstev EU.


V okviru projekta so potekali študijski obiski med sodelujočimi organizacijami in konference, cilj katerih je bil:


• zbrati in izmenjati primere dobrih praks, s poudarkom na vključevanju imigrantov v članstvo športnih društev in klubov; med športnike in funkcionarje ter prostovoljce.
• podpirati športne organizacije in javne službe pri razvoju politik in programov na tem področju z namenom večanja kompetenc in ustvarjanja novih dolgoročnih iniciativ.


Slovenija je kot primer dobre prakse predstavila projekt Športne zveze Ljubljane, ki sodeluje s centrom za socialno delo Fužine pri organizaciji družabnih športnih dogodkov in omogočanju redne vdabe otrokom iz tamkajšnjega mladinskega centra.


Več o projektu si lahko preberete v povezavi www.levelplayingfield.eu. V priponki pa lahko preberete tudi priporočila deležnikom v procesu socialne integracije.

CPFL_-_Priporocila_za_sportne_organizacije_in_sportne_klube.docx17.9 K