Novice

Soliden nastop slovenskih smučark v Innsbrucku

19. januar 2012 Innsbruck 2012 Na 1. mladinskih zimskih olimpijskih igrah so za mladimi športnicami nastopi v veleslalomu. Brezovnikova je bila deseta, Seidlova pa dvajseta.

Najhitrejši sta bili Francozinji. Zmagala je Clara Direz (1:56,13), tik za njo se je uvrstila Estelle Alphand (+ 0,21), hčerka znanega nekdanjega francoskega tekmovalca v alpskem smučanju Luca Alphanda, tretja pa je bila Jasmina Suter (+ 0,32).

Obe Slovenki sta v drugi vožnji izboljšali svojo uvrstitvi. Brezovnikova je za zmagovalko preizkušnje zaostala tri sekunde in štiri stotinke. Slovenska tekmovalka je bila po prvi vožnji 12. Seidlova na dvajsetem mestu je za zmagovalko zaostala več kot pet sekund (+ 5,65), po prvi vožnji je bila 26.


Danes bo na sporedu kar nekaj za Slovence odločilnih preizkušenj. V veleslalomu bosta na Patscherkoflu nastopila tudi Štefan Hadalin in srebrn superkombinatorec Miha Hrobat, v mešani štafeti v biatlonu bodo v Seefeldu nastopili Eva UrevcAnthea Grum, Miha Dovžan in Vid Zabret, v teku na smučeh pa bosta v sprintu v prosti tehniki stopničke naskakovali srebrna Anamarija Lampič in bronasta Lea Einfalt, ki sta se odlično odrezali že v klasični tehniki. Slovenija ima svojega predstavnika, Primoža Čuvana, tudi v finalu hokejskega spretnostnega izziva. V četrtek pa bodo potekale tudi kvalifikacije deskarjev na snegu v novi olimpijski disciplini slopestyle. Na startu bosta dva Slovenca srebrn Tim Kevin Ravnjak in Jan Kralj.