Novice

Športne počitnice v Atlantisu

20. oktober 2014 Olimpijsko gibanje Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin v Vodnem mestu Atlantis v Ljubljani, bodo tokrat obogatene z olimpijskim programom.

Olimpijski program bo vključeval mini olimpijado s pravim olimpijskim protokolom in vsakodnevno udeležbo vrhunskih športnikov ter dobitnikov kolajn iz najprestižnejših svetovnih tekmovanj.


10-urno dnevno počitniško druženje pod budnim očesom animatorjev se za otroke od 4. do 15. leta starosti začne med 7. in 9. uro zjutraj. Ob 9. uri bo na vrsti sproščujoča in povezovalna jutranja telovadba, ob 9.30 pa bo čas za samopostrežno malico, ki ji sledi ura izpopolnjevanja znanja plavanja.
 
Najmlajši bodo osvajali osnovne tehnike plavanja, starejši pa bodo svoje znanje izpopolnjevali in se učili novih tehnik plavanja (potapljanje na dah, skoki v vodo, reševanje iz vode). Temu bodo sledila številna adrenalinska doživetja na vodnih rekvizitih, zabavni boji z vodnimi topovi, guganje na valovih ali plavanje v bazenih Vodnega mesta Atlantis.


Po okusnem kosilu ob 12.30. uri sledi počitek. Tokrat ga bodo zaznamovali obiski vrhunskih športnikov in olimpijcev, dobitnikov kolajn iz najprestižnejših svetovnih tekmovanj, ki bodo predstavili svoje športe. Otroke bomo seznanili z olimpijsko zgodovino, vrednotami olimpizma, ogledali si bodo tudi razstavo kolajn, ki so jih Slovenci osvojili na olimpijskih igrah.


Temu bo sledila Mini olimpijada, ki se bo začela z olimpijskim protokolom (mimohod s pravo olimpijsko zastavo) in igrami v vodi. Otroke bodo do 16. ure popolnoma prevzele vodne vragolije, tobogani ter razne športne in štafetne vodne igre.


Dan, poln vragolij in norčij, se bo zaključil ob 17. uri. Vse, kar otroci potrebujejo, je kopalke (2x) in brisača. Več informacij o programu in prijava je na spletni strani www.atlantis-vodnomesto.si.


Program športnih počitnic v poteka v sodelovanju Vodnega mesta Atlantis in Olimpijskega komiteja Slovenije ob podpori Fundacije za šport.

 

Okvirni program športnih počitnic in počitniškega varstva

 

7.00–8.45h: sprejem otrok v avli recepcije
9.00h: namestitev otrok in seznanitev s kopališkim redom
9.05h: jutranja telovadba
9.30h: malica
10.00h: plavanje
11.00h: vodne igre (različni vodni rekviziti)
12.30h: kosilo
13.00–14.00h: olimpijski program in obisk vrhunskih športnikov
14.00–15.00h: Mini olimpijske igre z olimpijskim protokolom
15.00–16.00: vodne igre po izbiri (tobogan, vaterpolo, vodni poligon)
16.00–17.00h: priprava na odhod


Program bomo izvajali od 27. do 31.10. 2014 (31.10. samo v primeru zadostnega števila prijav).