Novice

Športniki - kandidati za POI London 2012 in šola varne vožnje

13. september 2011 Vrhunski Šport Slovenski športniki velik del športne kariere preživijo na cestah, ki vsak dan terjajo krvavi davek. OKS jim je na Vranskem, ob sodelovanju z AMZS, pripravil šolo varne vožnje.

Prepletenost ceste, vozila in voznika zahteva od vseh udeleženih kar najvišji standard prometne varnosti. Od družbe in sistema lahko in moramo pričakovati primerno infrastrukturo, regulativo in standardizacijo na nivoju cest, vozil ter izobraževalnih programov za voznike in druge udeležence v cestnem prometu.

 

Kakovost našega življenja merimo nedvomno tudi z vrednotami, ki se vsakodnevno izražajo na slovenskih cestah. Šport, še posebej njegova srčika - Fair play, v jedru nosi sporočilo, ki ga v simbiozi in prepletanju z našimi vsakodnevnimi aktivnostmi v cestnem prometu prenašamo kot zlato nit vrednot; za večjo varnost nas samih in ostalih udeležencev v prometu! Za doseganje tega cilja so potrebni: pozitiven pristop, motiv, trening in odgovornost.

 

Sodelujoči slovenski vrhunski športniki, trenerji ter inštruktorji varne vožnje AMZS želimo s filozofijo Fair Playa aktivno prispevati svoj delež k večji varnosti in odgovornosti na naših cestah. S projektom želimo na eni strani spodbuditi še druge športnice in športnike, njihove trenerje, športne funkcionarje ter sponzorje vozil, za preskok k višjemu standardu prometne varnosti; s tem pa k zavedanju pomembnosti obvladovanja veščin vožnje, odgovornega ravnanja v prometu in prenosu športnega duha na slovenske ceste. Na drugi strani pa si prizadevamo usmerit vložek varnostne komponente v samega akterja v športu, ki lahko (p)ostane vzor tudi ostalim udeležencem v prometu.