Novice

Spremenjen sistem kvalifikacij za olimpijske igre v košarki

13. avgust 2015 Rio 2016 Svet Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) je na zasedanju izvršnega odbora na Japonskem sprejel sklep o povečanju števila sodelujočih ekip na kvalifikacijskih turnirjih za OI 2016.

Namesto 12 bo zdaj na kvalifikacijskih turnirjih sodelovalo 18 reprezentanc, namesto enega pa bodo organizirani trije turnirji, katerih zmagovalci bodo odpotovali na OI 2016, so sporočili iz KZS.


V kvalifikacije bo tako zanesljivo potovala ekipa, ki bo na letošnjem evropskem prvenstvu, to bo na Hrvaškem ter v Franciji, Nemčiji in Latviji, zasedla sedmo mesto, v kolikor bo vsaj enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za največji športni dogodek na svetu gostila Evropa, pa bo na turnirju lahko zaigrala tudi osmouvrščena reprezentanca eurobasketa 2015. Tako bo na EP, v nasprotju z dozdajšnjimi napovedmi, letos moč videti tudi tekmo za sedmo mesto.


Slovenija bo EP začela v predtekmovalni skupini C, ki jo bo gostil Zagreb, nasprotniki slovenske reprezentance pa bodo Nizozemska, Grčija, Makedonija, Gruzija in Hrvaška.