Novice

Srebro in dva brona v Rusiji za Slovenijo

30. oktober 2013 Na največjem tekmovanju v zgodovini borilnih športov, imenovanem "Combat games 2013", je Slovenija osvojila tri kolajne.

V Sankt Petersburgu je od 18. do 26. oktobra na tekmovanju sodelovalo preko 2.000 najboljših tekmovalcev iz 120 držav v vseh 15 uradnih borilnih panogah vrhunskega športa (5 olimpijskih in 10 neolimpijskih športov), ki jih preko TV spremljalo 150 milijonov gledalcev.


Med najboljše svetovne športnike v borilnih športih se je po predhodnih kvalifikacijah uvrstilo tudi 10 slovenskih tekmovalcev:

- Savate zveze (3),

- Aikikai zveze (2),

- Ju-jitsu zveze (2),

- Kickboxing zveze (2),

- Sambo zveze (1).


Najvišjo uvrstitev, srebro, je za Slovenijo v francoskem boksu - savatu dosegla Nina Vehar – Športnica Ljubljane in Bloudkova nagrajenka, bronasti kolajni pa sta osvojila po odličnih borbah tudi ju-jitsu tekmovalec Benjamin Lah in pa tekmovalec v pol-kontaktnem kickboxingu Tilen Zajc.


Naslednjo tovrstno tekmovanje bo leta 2015. Tudi v Sloveniji bi radi tekmovanje predstavili kot pomemben športni dogodek, brez primere v svetu borilstva, ki pritegne izjemno medijsko pozornost.