Novice

Srečanje Gabrovca in Bacha v Washingtonu

30. oktober 2015 O OKS-ZŠZ Predsednik OKS-ZŠZ Bogdan Gabrovec in predsednik MOK-a Thomas Bach sta se sestala v Washingtonu ob robu 20. zasedanja ANOC-a (svetovnega združenja nacionalnih olimpijskih komitejev).

Predsednik in vodstvo OKS-a so se udeležili 20. rednega zasedanja svetovnega združenja nacionalnih olimpijskih komitejev v Združenih državah Amerike ter se med drugim sestali tudi s predsednikom Mednarodnega olimpijskega komiteja, Thomasom Bachom.

 

Vodstvo OKS-a je Bacha prosilo za pomoč pri izvedbi projekta olimpijske solidarnosti, projekt, ki ga pripravlja OKS na temo olimpijske zapuščine v letu 2016. Predstavili so mu tudi pestro paleto dogodkov, ki se bodo aprila zgodili v Sloveniji in ga v sklopu tega tudi povabili na obisk v Ljubljano.

Bach je bil nad predstavitvijo projektov krovne športne organizacije pri nas navdušen ter predsedniku OKS obljubil, da se bo odzval njegovemu povabilu na obisk Slovenije. Med drugim se veseli, da bo zasadil olimpijsko drevo in bil prisoten na otvoritvi olimpijske ulične poti, olimpijskega ''show room-a’’ ter se udeležil olimpijske gala večerje povezane s Fundacijo za športnike iz socialno ogroženih okolij.