Novice

Srečanje ministra dr. Pikala s španskim državnim sekretarjem za šport Miguelom Cardenalom

15. februar 2014 Soči 2014 V Sočiju se je minister dr. Jernej Pikalo 14. februarja srečal s španskim državnim sekretarjem Miguelom Cardenalom.

V Sočiju se je minister dr. Jernej Pikalo 14. februarja srečal s španskim državnim sekretarjem Miguelom Cardenalom. Pogovarjala sta se o pričakovanjih in rezultatih, ki jih športnice in športniki obeh držav dosegajo na ZOI v Sočiju, o ekonomskem položaju obeh držav ter vplivu na financiranje športa. Dotaknila sta se tudi politike WADE pri reševanju problema uporabe nedovoljenih poživil, o problematiki prirejanja rezultatov in ureditvi trga tujih ponudnikov iger na srečo. Pozornost sta namenila še financiranju športne infrastrukture iz sredstev evropskih skladov,  medsebojnemu sodelovanju in pomoči pri razvoju znanja ter izmenjavi strokovnega kadra.


Dogovorila sta se tudi o pripravi memoranduma, ki naj bi ga ministra podpisala v času Svetovnega prvenstva v košarki v Španiji. "S španskim državnim sekretarjem za šport Cardenalom sva se strinjala, da lahko državi druga drugi ponudita športno infrastrukturo in znanje v tistih športih, ki so v posamezni državi slabše razviti," je po srečanju še dodal minister dr. Pikalo.