Novice

Srečanje OKS s športniki in trenerji, kandidati za OFEM v Trabzonu

01. april 2011 Vrhunski Šport Olimpijski komite Slovenije je na Fakulteti za šport pripravil srečanje, s katerim se je začel projekt OFEM 2011 v turškem Trabzonu.

Olimpijski komite Slovenije je na Fakulteti za šport pripravil srečanje, s katerim se je začel projekt OFEM 2011 v turškem Trabzonu. Več kot 100 mladih športnikov in šprtnic je v uri in pol trajajočem srečanju izvedelo vse najpomembnejše v zvezi z Olimpijskim festivalom evropske mladine, ki bo julija v Trabzonu na turški obali.

 

Koristne informacije o samem tekmovanju, ki pomeni za večino mladih športnikov prvo pravo večšportno tekmovanje pod pokroviteljstvo Evropskih olimpijskih komitejev in katerega idejni oče je predsednik MOK-a Jacques Rogge, bodo prav gotovo dobrodošle vsm kandidatom; nekateri med njimi se bodo v prihodnjih mesecih " spremenili" v potnike. Poljudna predavanja na temo odnosov z novinarji oz. mediji in bežen vpogled v olimpijske simbole ter olimpijske vrednote so nova znanja, ki so jih priobili slovenski športnki in športnice. Poseben poudarek je bil namenjen rednemu in uspešnemu šolanju mladih športnikov ( na to temo je bila predstavljena multinacionalka na področju zaposlovanja Adecco, kieluje tud v Ljubljani in je sponzor MOK-a in OKS-a).

 

Športnike in športnice, ki so se udeležili prvega srečanja z eksperti z OKS, je nagovoril tudi predsednik slovenske olimpijske akademije in ambasador R Slovenije za fair play, olimpionik Miroslav Cerar, ki jim je, med drugim, položil na srce šolanje in spoštovanje tekmecev.