Novice

Študij na daljavo na Drugi

20. april 2011 Olimpijski marketing Na II. gimnaziji Maribor so v sklopu številnih prireditev v okviru Pomladi na Drugi odprli stalno razstavo predmetov uspešnih športnikov.

Na II. gimnaziji Maribor so v sklopu številnih prireditev v okviru Pomladi na Drugi odprli stalno razstavo predmetov uspešnih športnikov. Za namen razstave so svoja športna oblačila s posvetili podarili mnogi športniki, bivši dijaki te gimnazije, in sicer kot zahvalo šoli. Na šoli že več kot 20 let poteka program športnih oddelkov, ki omogoča lažje usklajevanje šolskih in športnih obveznosti. Med znanimi športniki, ki so obiskovali šolo so smučarka Katja Koren, atleta Sonja Roman in Boštjan Fridrih, košarkaš Sani Bečirovič, plavalec Blaž Medvešek, veslač Rok Kolander, …

 

Zaradi daljše odsotnosti dijakov športnikov od pouka zaradi treningov in tekmovanj se na šoli v zadnjem času vse bolj uveljavlja nov način pristopa k pouku – poučevanje na daljavo prek spleta za vrhunske športnike. Gre za projekt, ki se pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije ob koordinaciji Zavoda MIRK in ob pomoči velikega sponzorja slovenskih olimpijskih reprezentanc, Telekoma Slovenij, izvaja že od leta 2002. Na II. Gimnaziji Maribor so bili (ali so še) v takšen način poučevanja vključeni: igralka tenisa Polona Hercog, smučarka Ilka Štuhec, ter nogometaš Rene Krhin - njihovi predmeti so prav tako razstavljeni na panojih v avli gimnazije, celotna razstava pa je vsekakor neke vrste motivacija vsem novim generacijam športnikom, ki prihajajo na Drugo.