Novice

Študij na daljavo na Gimnaziji Šiška

18. september 2013 Študij na daljavo so že tretjo leto izvajali in v šolskem letu 2012/2013 tudi uspešno dokončali na Gimnaziji Šiška.

S pomočjo Olimpijskega komiteja Slovenije in Telekoma Slovenije je bilo Gimaziji Šiška omogočeno še boljše in kakovostnejše delo. Prav zato so se lahko nekateri dijaki odločili, da bodo s šolanjem na daljavo opravili le z enim, nekateri pa z več predmeti, kar je odvisno od športne panoge in urnika treningov in tekem.

 

Jan Kralj, deskar na snegu, je na prvih zimskih olimpijskih igrah mladih v Innsbrucku zasedel četrto mesto v novi olimpijski disciplini slopestyle. Zaradi potreb športne discipline je bil prisoten pri manj kot četrtini šolskega pouka. Kljub temu je tudi s pomočjo šolanja na daljavo in ogromno individualnega prilagajanja (načinov in časa ocenjevanja) tretji letnik zaključil s prav dobrim učnim uspehom še pred poletnimi počitnicami.


Valentin Horvat je teniški igralec, ki je zaradi možnosti športnega napredovanja preživel polovico drugega in tretjega ter tri mesece četrtega letnika v ZDA. Kljub temu je v štirih letih uspešno zaključil šolanje v Gimnaziji Šiška ravno zaradi šolanja na daljavo in seveda tudi siceršnjega popolnoma individualnega prilagajanja pouka in opravljanja šolskih obveznosti. V spomladanskem roku splošne mature je tudi uspešno maturiral.

 

Miha Šimenc je naš zelo uspešen smučarski tekač. Na evropskem prvenstvu v St. Ulrichu je leta 2011 zasedel prvo mesto v prosti in v klasični tehniki v kategoriji U18, v Insbrucku 2012 pa je na olimpijskih igrah mladih (OFEM) zasedel sedmo mesto.  V letošnjem šolskem letu je s šolanjem na daljavo opravil angleščino, matematiko in zgodovino. S šolanjem na daljavo je zelo zadovoljen, saj mu pomaga prav takrat, ko to najbolj potrebuje. S tem je kljub odsotnosti od pouka (472 ur) uspešno zaključil tretji letnik že pred poletjem.

 

To so le nekateri od mnogih uspešnih športnikov iz Gimazije Šiška, ki bo z možnostjo šolanja na daljavo, nadaljevala tudi v novem šolskem letu.