Novice

Svetovne igre v Caliju

30. julij 2013 Vrhunski Šport Športna dogajanja na Svetovnih igrah v kolumbijskem Caliju, ki se bodo končala v nedeljo, 4. avgusta, so v polnem teku; obeležena tudi s tekmovalnimi uspehi Slovencev.

Deset slovenskih športnic in športnikov je že in še bo nastopila na letošnjih Svetovnih igrah v kolumbijskem Caliju. Ju-jitsu, jadralno padalstvo, poljsko lokostrelstvo, športno plezanje in umetnostno kotalkanje so športi, v katerih se uspešno merijo slovenski športniki.

 

Največji uspeh slovenski reprezentanci je dosegla umetnostna kotalkarica Lucija Mlinarič, ki je s svojim nastopom upravičila vlogo kandidatke za odličja. Na velodromu  Alcides Nieto Patiño je kotalkala izvrstno in domov se vrača s srebrno kolajno. Benjamin Lah v ju-jitsu je v borbah do 94 kg tako osvojil končno 4. mesto. Lokostrelca Brina Božič in Marjan Podržaj sta tudi že končala z nastopom. Oba sta se uvrstila v finale.  Božičeva je bila z ukrivljenim lokom na koncu enajsta, Podržaj pa je dosegel 10. mesto. Jadralna padalca Matjaž Sluga in Matjaž Ferarič sta v tekmovanju na polno. Po dveh zaključenih dneh sta na 4., oz. 17 mestu. Plezalca Mina Markovič in Domen Škofic bosta nastopila zadnji dan tekmovanj na Svetovnih igrah, v nedeljo.