Novice

Švicarji v Riu stavijo na sanjsko teniško dvojico

07. december 2015 Rio 2016 Po pisanju švicarskega časnika Le Matin Dimanche bo sloviti švicarski teniški igralec Roger Federer na OI prihodnje leto v Rio de Janeiru v konkurenci mešanih dvojic nastopil skupaj z nekdanjo prvo damo ženskega tenisa Martino Hingis.

Omenjeni časnik je švicarsko teniško navezo označil za sanjsko dvojico.


Federer je najbolj uspešen igralec v zgodovini tenisa, v svoji dolgoletni karieri je osvojil kar 17 turnirjev za grand slam, kar doslej ni uspelo še nobenemu igralcu na svetu. Tudi njegova rojakinja, 35-letna Hingisova, ni od muh, v svoji karieri ima pet posamičnih zmag na najbolj prestižnih turnirjev v Melbournu, Parizu, Wimbledonu in New Yorku, kar 15-krat pa je slavila v ženskih oziroma mešanih dvojicah.


Štiriintridesetletni Federer se je odločil, da bo na olimpijskih igrah v Braziliji nastopil tudi v moških dvojicah, njegov partner pa bo drugi najboljši švicarski teniški igralec Stan Wawrinka, ki bo v mešanih dvojicah nastopil v paru z Belindo Bencic.


Na zadnjih poletnih olimpijskih igrah v Londonu 2012 je v mešanih dvojicah slavila beloruska kombinacija Maks Mirnji-Viktorija Azarenka. V ženski konkurenci sta smetano pobrali Američanki Serena in Venus Williams, v moški pa njuna rojaka Mike in Bob Bryan. V posamični konkurenci sta slavila Serena Williams in Britanec Andy Murray.