Novice

Taekwondisti ostali brez olimpijske vozovnice

25. januar 2016 Rio 2016 V Evropi so minuli konec tedna razdelili še zadnje taekwondoistične olimpijske vozovnice za poletne olimpijske igre v Rio de Janeiru.

Na programu sta bili ženski kategoriji do 49 in do 57 kilogramov ter moški do 80 in nad 80 kilogramov. V zadnji je slovenske barve zastopal Ivan Trajković, ki je izgubil v polfinalu in tako ostal brez olimpijske vozovnice.


Bistričan Trajković je bil kot tretji nosilec v prvem krogu prost, v drugem pa je bil njegov nasprotnik Grk Konstantinos Gkoltsios. V polfinalu je imel Trajković močnega nasprotnika v Belorusu Armanu Maršalu Sili, ki je aktualni evropski prvak, saj je bil leta 2014 najboljši na prvenstvu v Bakuju. Polfinale v kategoriji nad 80 kilogramov se je tako za slovenske ljubitelje taekwondoja končal z grenkim priokusom, z izidom 7:5.
"Na Belorusa sem se dobro pripravil, že poldrugi mesec pred finalom, saj skrivnosti ni bilo, ker je bil žreb delegiran. Pred letom in pol sem ga premagal, vedel sem, da se bo treba veliko gibati, morda bi bil lahko v prvi rundi bolj aktiven. Vse bolj proti koncu sem vedel, da moram čakati priložnost, našel sem jo osem sekund pred koncem, a je sodniki niso videli kot udarec v glavo, čeprav je nasprotniku z glave odletela zaščitna čelada, tako da se moje olimpijske sanje nadaljujejo šele čez štiri leta," je po polfinalu dejal Trajković.


Že v soboto je brez olimpijskih iger ostala trojica Slovencev, Nuša Rajher, Franka Anić in Jure Pantar, vsi so se prebili do polfinala, kjer jih je do nastopa v Rio de Janeiru ločila le še ena borba, ki pa so jo vsi trije žal izgubili.