Novice

Teja Gregorin še tretjič na teh OI med petnajsterico

14. februar 2014 Soči 2014 Teja Gregorin, ki je na zasledovali tekmi s tretjim mestom osvojila prvo slovensko biatlonsko medaljo na olimpijskih igrah, je na igrah v Sočiju z dvema zgrešenima streloma osvojila 11. mesto na 15 km.

Teja Gregorin, ki je na zasledovali tekmi s tretjim mestom osvojila prvo slovensko biatlonsko medaljo na olimpijskih igrah, je na igrah v Sočiju z dvema zgrešenima streloma osvojila 11. mesto na 15 km. Belorusinja Darja Domračeva je v centru Laura po zlatu na zasledovanju kljub zgrešenemu strelu še drugič na teh OI premagala vse tekmice.

 

Gregorinovo so bolečine v rami spremljale od prve tekme v sprintu, na katerem je bila 15. "Danes z ramo nisem imela nobenih težav, zato tudi nisem vzela protibolečinskih tablet, kot pred prejšnjimi tekmami. Sem pa bila šokirana, ker sem zgrešila v ležečem položaju, ker se mi to ni zgodilo od novega leta naprej. Za delček čas med je to med tekmo spravilo s tira. Nato sem si dejala, da je pred mano še 15 tarč in se da še marsikaj narediti. Še enkrat sem zgrešila tarčo, vendar sem kljub temu dosegla vrhunsko uvrstitev," je menila Gregorinova.

Pred odhodom na OI si je želela, da bi vsaj na eni tekmi v sezoni zadela vse tarče. "Imam še eno priložnost na OI in potem v svetovnem pokalu. Želim si strelsko ničlo in komaj čakam, da grem še na tekmo s skupinskim startom, ki mi zelo ustreza. Na individualni tekmi na 15 km pa še nikoli v življenju nisem opravila nastopa brez zgrešenega strela," je Gregorinova izpostavila neuresničene cilje.

 

V superkombinaciji je brez uvrstitve ostal edini slovenski predstavnik na tekmi Klemen Kosi, ki so ga po tekmi diskvalificirali: "Žirija je ocenila, da ni bilo vse pravilno in so me zato naknadno diskvalificirali. Slalom sem startal s številko ena in sem želel čim bolj izkoristi pogoje in priložnost, ne glede na to, da mi smuk ni najbolje uspel. Sem maksimalno napadel in čim bolj tvegano nastopil, kar pa se ni izšlo po željah, saj sem prav tako tudi na slalomski progi storil napako, ki je bila povezana s prevelikim tveganjem. Bil sem razočaran, ko sem prišel v cilj. Vse skupaj pa se je končalo celo z diskvalifikacijo, tako da je za mano res ponesrečen dan."