Novice

Thomas Bach na obisku v Indiji

24. april 2015 Vrhunski Šport Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach se je v New Delhiju srečal z indijskim premierjem Narendro Modijem. Z njim sta se pogovarjala o možnosti, da bi Indija leta 2024 priredila poletne olimpijske igre.

Ali bo Indija po Tokiu in Pekingu naslednja azijska država, ki bo gostila poletne olimpijske igre, je eno od vprašanj, s katerim se ukvarjajo v drugi najbolj naseljeni državi na svetu. V tem tednu je na obisku v Indiji tudi Thomas Bach, predsednik Moka, ki se je sestal tudi s premierjem Modijem, tema pogovorov pa so bile prav poletne olimpijske igre. V Indiji si še kako želijo, da bi bili tretja azijska država, ki bi gostila OI.


Vendar Indijci načrtujejo, da bi poletne olimpijske igre priredili že leta 2024. "Veliko bo odvisno od tega, kako bodo potekali pogovori med Bachom in Modijem, saj je indijska vlada tista, ki bo v končni fazi dala soglasje za kandidaturo Indije. Mok je zainteresiran, da bi Indija v prihodnosti priredila olimpijske igre," je dejal Randhir Singh, edini Indijec, ki je član Moka.


Toda, ker bodo poletne olimpijske igre leta 2020 v Tokiu, drugič po letu 1964, v Pekingu so bile leta 2008, je verjetno malo možnosti, da bi Indija do poletnih olimpijskih iger prišla že leta 2024.
"Če do njih ne bomo prišli leta 2024, jih Indija lahko dobi leta 2028 ali leta 2032. V Indiji je vse več tistih, ki si želijo olimpijskih iger. Gospodarstvo je vse bolj uspešno, vse več je možnih pokroviteljev," je še dejal Singh.