Novice

Trajković in Šimičeva odločno proti Londonu

08. maj 2012 Olimpijska reprezentanca Slovenije, London 2012, Vrhunski Šport Ivan Trajković je na EP v takwondoju osvojil srebrno medaljo, Mateja Šimic pa je na svetovnem pokalu v triatlonu v Mehiki osvojila osmo mesto in je še korak bližje olimpijskih iger.

Ivan Trajković je zagotovil, da je že pozabil na grenak okus, ki ga je spremljal po porazu v finalu evropskega prvenstva. "Še zdaj sem prepričan, da je sodnik napačno odsodil, kajti v glavo nisem dobil nikakršnega udarca. A v športu je pač tako. Če se lahko izrazim v nogometnem žargonu - žoga je okrogla in tudi sodniške odločitve so del tega," je povedal ob prihodu v Ljubljano. Misli celotne reprezentance pa so že usmerjene naprej, natančneje v poletne olimpijske igre. "Evropsko prvenstvo je za nami. Zdaj gledamo naprej. Ponosen sem na svoje varovance in prepričan sem, da se bomo tudi iz Londona vrnili vsaj v takšnem sijaju," je bil zadovoljen selektor slovenske taekwondo reprezentance Dušan Pantar.

 

Nekoliko manj pogumen pri napovedih je bil srebrni reprezentant, ki je dejal, da za London ne bi upal napovedati uvrstitve, saj se napovedi rade obrnejo v nasprotno smer. Na tihem pa je prišepnil, da upa, da se bo njegovi zbirki medalj pridružila še olimpijska. Ob Trajkoviću bosta v Londonu nastopili še Nuša Rajher in Franka Anić. Rajherjeva se je na pripravah v Srbiji poškodovala, zato na prvenstvu stare celine ni nastopila. Pantar je zagotovil, da uspešno okreva ter da bo proti angleški prestolnici odpotovala stoodstotno pripravljena. S tem se je strinjala tudi Anićeva, ki je v Manchestru sicer izgubila že v prvem dvoboju: "Nemogoče bi bilo držati polno formo od evropskega prvenstva do olimpijskih iger. Seveda je to pomembna tekma, vendar smo se na olimpijske igre pripravljali štiri leta, zato imajo te absolutno prednost."

 

Mateja Šimic je po zadržanem plavalnem nastopu je na težki kolesarski progi v drugi skupini tekmovalk lovila skupino sedmih ubežnic, ki so si pomembno prednost nabrale v plavalnem delu tekme. Do konca kolesarskega dela so si z usklajenim delom nabrale več kot tri minute prednosti, zato je bil boj za prva mesta praktično že odločen. Šimičeva je z dobrim tekom v zahtevnih vremenskih razmerah, v Huatulcu je bilo v času dirke preko 30 stopinj Celzija, osvojila osmo mesto.

 

Vzpodbudno je dejstvo, da je Šimičeva dosegla tretji čas teka in s tem nakazala, da se lahko ob dobrem plavalnem nastopu bori za najvišja mesta v konkurenci najboljših triatlonk.Tokratni nastop jo je tudi močno približal olimpijskemu nastopu v Londonu, saj je v tekmi premagala kar nekaj neposrednih konkurentk za olimpijsko vozovnico. Točke je mogoče dobiti samo še na tekmah v maju, nato bodo vsa mesta za London oddana. Slovenski tekmovalki kaže zelo dobro, saj sta na tekmovalnem koledarju samo še dve tekmi, kjer lahko dekleta dosežejo točke za kvalifikacijo.Mateja Šimic bo do konca maja najverjetneje tekmovala še na tekmi celinskega pokala na Kitajskem in na tekmi svetovne serije v Madridu.

 

Žal se na olimpijske igre ni uspelo uvrstiti rokoborcu Juretu Kuharju, ki je bil neuspešen na kvalifikacijskem turnirju na Finskem.