Novice

Tretji dan MOI

19. avgust 2014 Nanjing 2014 Plavalka Nastja Govejšek se je z drugim časom polfinala na 50 m delfin, na mladinskih olimpijskih igrah, uvrstila v finale.

S časom 26,77 je še za dobre tri desetinke izboljšala čas iz predtekmovanja. “Sem zadovoljna, predvsem dopoldan sem plavala dobro, kar ponavadi pomeni, da lahko v popoldanskih tekmah še izboljšam svoje plavanje, kar se je tudi zgodilo. Ne glede na 2. čas polfinala pa nastop ni bil optimalen, saj mi prihod v cilj ponovno ni najbolje uspel”, je povedala Govejškova, ki ima jutri izjemno priložnost za osvojitev mladinske olimpijske kolajne. Žan Pogačar je na 50 m hrbtno osvojil 19. mesto.

 

V dvojcu brez krmarja sta se v finale, ki bo jutri ob šesti uri zjutraj po slovenskemu času, uvrstila Žiga Zarič in Vid Pugelj, ki se spogledujeta s kolajno v veslanju.

 

Z odličnimi nastopi nadaljujeta badmintonista Katarina Beton in Andraž Krapež. Med posamezniki sta sicer izpadla, a sta se uvrstila v četrtfinale mešanih dvojic. Betonova je slavila prvo zmago tudi med posameznicami, ki pa ni zadostovala za preboj v naslednji krog, drugi poraz v predtekmovanju pa je zabeležil tudi Krapež. Med mešanimi dvojicami sta si oba priborila še tretji zmagi in se uvrstila v četrfinali.  Andraž Krapež v predtekmovanju igra z Nizozemko Alido Chen, Katarina Beton pa z odličnim Indonezijcem Anthonyem Sinisuko Gitingom. Žreb mešanih dvojic je opravljen naključno, skupaj pa ne moreta igrati dva igralca iz ene države.

 

Košarkarji nadaljujejo z odličnimi predstavami. V igri 3:3 so zmagali še tretjič zapored, tokrat proti Nemčiji 21:9, dekleta so se dobro upirala Kitajkam, a na koncu izgubila 20:18, kasneje pa niso bila uspešna tudi proti Špankam, ki so bile boljše 21:7. V kolesarski tekmi v BMX-u sta se preizkusila Jon Božič in Katja Jeretina, ki pa sta oba obstala v četrtfinalu.

 

S svojimi nastopi so začeli tudi golfisti, Žan Luka Štirn in Ana Belac sta po prvem dnevu tekmovanja na 11. oz. 22. mestu. Tekmovanje se nadaljuje jutri.