Novice

Tri nove kolajne za Slovenijo

21. avgust 2014 Nanjing 2014 Slovenija je na mladinskih olimpijskih igrah na Kitajskem danes osvojila kar tri kolajne.

Slovenija je na mladinskih olimpijskih igrah na Kitajskem danes osvojila kar tri kolajne. Žiga Lah in Ela Mičunović sta osvojila srebrni kolajni v okviru košarkarskega turnirja 3:3. Ela je bila srebrna v metanju trojk, Žiga pa v zabijanju. Izjemen uspeh košarkarjev je velika spodbuda za nadaljevanje turnirja v košarki 3:3. »Res sem vesel, včeraj sem si zvil gleženj, a sem zaupal v fizioterapevtko, danes sem se počutil odlično in res sem vesel te srebrne kolajne, ki bo odlična motivacija tudi za nadaljevanje turnirja 3:3«, je povedal Lah. »Sem vesela, presrečna, nisem pričakovala, da se bo to zgodilo«, je bila po tekmi povedala Mičunovićeva, ki pričakuje tudi uvrstitev v osmino finala v košarki 3:3

 

Odlično je danes nastopala tudi Maruša Štangar. Štangarjeva je zmagala na vseh svojih dvobojih, njena ekipa pa je žal izgubila polfinale s 3:4. »Sem zelo vesela, dobro sem se borila, žal se nam na koncu ni izšlo, Italijanka je izgubila nekaj sekund pred koncem, ampak nimam kaj očitati svojim sotekmovalcem, saj so dali vse od sebe. Sedaj bo čas za uživanje na igrah in spodbujanje drugih slovenskih športnikov«, je svojo oceno nastopov sklenila slovenska junakinja.

 

Jože Čeper je v strelskih mešanih dvojicah z zračno pištolo, skupaj z Deswalovo, kljub zelo dobremu streljanju izpadel v četrtfinalu, kjer se je ustavil tudi Lucijan Kobal v taekwondoju. To je bil pravzaprav edini njegov dvoboj na igrah in že samo ena zmaga bi mu prinesla vsaj bronasto kolajno.

 

V polfinalu na 50 m prosto sta odlično plavali Nastja Govejšek in Tjaša Pintar in se uvrstili v jutrišnji finale s sedmim oz. osmim časom. Grega Popovič je na 800 m osvojil 15. mesto.

V finale se je brez poprave v kvalifikacijah, skoku v višino, uvrstila tudi Lara Omerzu. Slovenski rokometaši so se prvič predstavili na igrah in Tunizijcem pripravili pravo šolsko učno uro rokometa ter jih premagali s 33:12, jutri jih čakajo Katarci.

 

Svoje nastope sta končala tudi golfista Ana Belac, ki je končala kot 17. in Žan Luka Štirn, ki je bil 10., čeprav mu je na začetku današnje igre odlično kazalo in je bil nekaj časa celo v vodilni peterici.

 

Vse rezultate lahko v živo spremljate tudi na spletni strani www.olympic.si in na mobilni aplikaciji Team Slovenia (google play in app store).