Novice

Tudi drugi dan v Mersinu Slovenci uspešni

22. junij 2013 Mersin 2013 Zbirka kolajn drugega dne sredozemskih iger sicer ni tako bogata kot včeraj, toda nastope slovenskih športnikov lahko ocenimo kot zelo uspešne.

Če je bila taekwondistka Ana Petrušič prva slovenska športnica, ki je osvojila kolajno na igrah, se njeni reprezentačni kolegici Dunji Lemajič  v turškem Mersinu ni uspelo prebiti  v polfinale v kategoriji do 67 kg, ki bi ji navrgel boj za najvišja mesta ali vsaj ponovitev  dosežka bronaste Ane Petrušić v kategoriji do 49 kg. Načrte ji je prekrižala Maročanka Fatima El Meslahy, ki je zmagala z 8:1. "V zadnjem času sem treninge malce zanemarila zavoljo šolskih obveznosti, a sem bila vsaj na tem področju uspešna. V Mersinu nisem dosegla izida, ki sem si ga želela, a sem pridobila eno izkušnjo več. Moram priznati, da je bila izkušena tekmica iz Maroka močnejša, čeravno sem se trudila po najboljših močeh," je po borbi v tukajšnji dvorani Edip Buran dejala Dunja Lemajič.

 

Veslači, ki tekmujejo na jezeru pri Adani, so se odrezali odlično; v nedeljskem finalu bodo nastopile vse štiri slovenske posadke. Potem ko so imele tri zaradi manjšega števila od šestih čolnov finalni nastop že zagotovljen, si je danes z zmago v repasažu nedeljski finale zagotovil tudi skifist Jan Špik.

Nedeljske finalne preizkušnje bodo na sporedu od 9. ure naprej, na startu bodo Špik, skifistka Anja Šešum, lahki skifist Rajko Hrvat in člana dvojnega dvojca Aleš Zupan in Jure Grace.

 

S tekmovanjem so pričele slovenske rokometašice; v prvi tekmi na sredozemskih igrah v turškem Mersinu so premagala Tunizijo s 35:29. V slovenski ekipi sta Ana Gros in Tamara Mavsar dosegli po šest, Neli Irman pa pet golov. Prav tako so bile v svojem prvem nastopu uspešne odbojkarice. V pomembni tekmi za napredovanje so bile boljše od Grkinj; premagale so jih  s 3:0.

 

Z nabiranjem odličij nadaljuje judoisti. Slovenska judoistična sekcija na letošnjih sredozemskih igrah v Mersinu nadaljuje z zbiranjem odličij. Drugi dan je bera bogatejša za srebrni kolajni v režiji Nine Milošević (do 63 kg) in Aljaža Sedeja (do 81 kg) ter bronaste Anke Pogačnik (do 70 kg).

V boju za odličje bronastega leska je bil tudi Marko Prodan (do 73 kg), a je klonil proti Francozu Jonathanu Alaradonu.

 

Plavalci so imeli v popoldanskih finalih danes le en nastop. Robi Žbogar je z izidom 53,84 osvojil peto mesto na 100 delfin. Z velikim naskokom je konkurenco ugnal Srb Ivan Lendjer, medalji sta osvojila še Italijana Matteo Rivolta in Piero Codia. Žbogar je dobro nastopil že v kvalifikacijah, kjer je s 53,67 dosegel osebni rekord in se na večni slovenski lestvici uvrstil pred Ilirijana Jerneja Godca, pred njim pa je le še slovenski rekorder Peter Mankoč. Pet stotink je bil od starega osebnega rekorda Žbogar hitrejši tudi v finalu. "Dopoldan je bilo super, tudi občutki v vodi so bili dobri. Popoldan sem bil dve stotinki slabši zaradi obrata, kjer sem se malenkost zapeljal. A izid ostaja super vzpodbuda za nastop na paradnih 200 delfin," je po tekmi povedal Žbogar. Slabše je šlo Luciji Kous, ki je zasedla deveto mesto na 200 hrbtno, Žiga Cerkovnik je bil na 100 delfin 15.

2. dan sredozemskih iger