Novice

Tudi Pariz in Rim uradno kandidirata za OI 2024

14. september 2015 Mednarodne zadeve Rim je 11. septembra uradno oddal kandidaturo za organizacijo olimpijskih iger leta 2024. Naslednji dan pa so uradno kandidaturo na sedež Mednarodnega olimpijskega komiteja poslali tudi predstavniki Pariza.

Italijane so "prehiteli" Nemci s Hamburgom, ki so Mednarodnemu olimpijskemu komiteju kandidaturo poslali v sredo.

Uradno kandidaturo Rima so v mestni hiši podpisali predsednik italijanskega olimpijskega komiteja Giovanni Malago, župan Rima Ignazio Marino in šef kandidacijskega odbora Luca di Montezemolo, nato pa ga poslali na Mok.

 

Predstavniki Pariza pa so prepričani, da lahko glavno mesto Francije odgovorno pripravi nepozabne in inovativne igre. To so zapisali v pismu, ki ga je organizacijski komite kandidature poslal predsedniku Mok Thomasu Bachu.

Pismo sta sicer podpisala tudi predsednik Francoskega olimpijskega komiteja Denis Masseglia in županja Pariza Anne Hidalgo.


V Moku, ki bo prireditelja izbral septembra 2017 na kongresu v Limi, v naslednjih dneh pričakujejo tudi uradne kandidature Budimpešte in Los Angelesa, medtem ko v Torontu, Dohi in Bakuju še razmišljajo, ali bi kandidirali ali ne.