Novice

Umrl je olimpijec Andrej Klinar

07. april 2011 Vrhunski Šport V 69. letu je umrl Andrej Klinar, večkratni državni prvak v alpskem smučanju v mladinski in članski kategoriji in dolgoletni član državne reprezentance.

V 69. letu je umrl Andrej Klinar, večkratni državni prvak v alpskem smučanju v mladinski in članski kategoriji in dolgoletni član državne reprezentance. V svoji karieri je dvakrat nastopil na olimpijskih igrah (Innsbruck 1964 in Grenoble 1968), bil pa je tudi dolgoletni podpredsednik Smučarske zveze Slovenije.

 

Klinar se je rodil leta 1942 v Planini pod Golico nad Jesenicami. Po letih šolanja si je pridobil naziv diplomiranega inženirja gozdarstva in vse do upokojitve leta 2005 opravljal najrazličnejša dela na tem področju.

 

Po končani športni karieri se je v letu 1970 včlanil v Smučarski klub Bled in 27 let opravljal funkcijo tehničnega vodje kluba. Več let je bil podpredsednik Smučarske zveze Slovenije. Na olimpijskih igrah v Sarajevu 1984 je bil vodja prog za moške discipline.

 

Vse do smrti je bil član alpskega odbora pri Smučarski zvezi Slovenije, odgovoren za alpske proge in član upravnega odbora Smučarskega kluba Bled. Bil je tudi tehnični delegat Fis in član podkomisije za alpske proge pri mednarodni smučarski organizaciji Fis. Klinar je bil 21 let vodja tekmovalnega odbora in vodja tekmovanja Organizacijskega komiteja za pokal Vitranc v Kranjski Gori.