Novice

Umrl je slovenski olimpijec Iztok Puc

20. oktober 2011 Vrhunski Šport Po dolgem boju z boleznijo je v 46. letu starosti v Združenih državah Amerike umrl nekdanji rokometaš Iztok Puc.

Po dolgem boju z boleznijo je v 46. letu starosti umrl nekdanji rokometaš Iztok Puc. Olimpijec pod tremi različnimi zastavami je bil na 60. obletnici Rokometne zveze Slovenije izbran za najboljšega slovenskega levega zunanjega igralca v zgodovini. Puc je v ZDA, kjer je živel zadnja leta, izgubil boj z rakom.

 

Puc, ki je kariero začel v Šoštanju, nastopal pa tudi za Borac iz Banjaluke, Zagreb, s katerim je osvojil dva naslova evropskega prvaka, Celje Pivovarno Laško in Prule, s katerimi je leta 2002 osvojil naslov državnega prvaka, je bil edini rokometaš na svetu, ki je na olimpijskih igrah nastopal za tri različne reprezentance. Leta 1988 v Seulu je osvojil bronasto kolajno z Jugoslavijo, leta 1996 je bil s Hrvaško v Atlanti zlat, leta 2000 pa je bil s Slovenijo v Sydneyju osmi.

 

Za Slovenijo je Puc zbral 34 nastopov in zabil 120 golov. Izredno uspešen je bil tudi v hrvaškem dresu, saj so mu poleg olimpijskega zlata okrog vratu obesili še bronasto kolajno za tretje mesto na EP 1994 na Portugalskem in srebrno leto pozneje na SP na Islandiji.

 

V zadnjih letih je zaradi teniške kariere sina Boruta živel na Floridi. Tam se je v zadnjih tednih boril za življenje, potem ko se je rak na pljučih razširil še na jetra.