Novice

Umrla je Bloudkova nagrajenka Jelica Vazzaz

15. junij 2007 Ostale zadeve Ponoči je prenehalo biti srce Jelici Vazzaz, Bloudkovi nagrajenki in dobitnici Častne listine Olimpijskega komiteja Slovenije.

Profesorica Jelica Vazzaz je bilaq dolgoletna članica športnega društva z najdaljšo tradicijo v Sloveniji - ŠD Narodni dom, ustanoviteljica sekcije ritmične gimnastike in članica Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana. Kot vrhunska telovadka je nastopala za državno reprezentanco in se nato posvetila strokovnemu delu. Zasedala je pomembna mesta v Zvezi Partizan, bila je ugledna mednarodna sodnica za športno gimnastiko in profesorica na Visoki šoli za telesno kulturo (VŠTK) ter avtorica vrste strokovnih knjig.

 

" Vedno ko je Leon Štukelj prišel v Ljubljano, se je najprej ustavil pri Borisu Gregorki, potem pa sta poklicala še mene in zapletli smo se v prijeten pogovor " nam je zaupala v pogovoru s portretiranko, ki smo ga januarja 2007 objavili v  Olimpijskih krogih.

 

Jelica Vazzaz je vtisnila neizbrisen pečat v slovenski šport. Za svoje delo je leta 1965 prejela Bloudkovo priznanje, leta 2006 pa najvišjo nagrado Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez, �?astno listino.