Novice

Usposabljanje za trenerje

05. december 2014 OSC Trenerji zaposleni v projektu Razvoj kadrov v športu, ki ga delno financira Evropska Unija, iz sredstev Evropskega socialnega sklada, so zaključili prvi del usposabljanja s pisnim izpitom.

V okviru Olimpijskega strokovnega centra je bilo organiziranih osem modulov strokovnega usposabljanja vrhunskih trenerjev, zaposlenih pri projektu Razvoj kadrov v športu, ki ga delno financira Evropska Unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

 

Danes so se vrhunski slovenski trenerji zbrali na Olimpijskem komiteju Slovenije, na pisnem izpitu, kjer so morali odgovoriti na strokovna vprašanja, ki so jih obravnavali na modulih.

 

Med prednostnimi nalogami Olimpijskega strokovnega centra (OSC) je namreč tudi razvoj, usposabljanje in izpopolnjevanje znanja kadrov, delujočih v športu. Projekt Razvoj kadrov v športu v svojem nadaljevanju predvideva prenos pridobljenih znanj, oplemenitenih z izkušnjami in s kritičnimi mnenji trenerjev, na njihove mlajše kolege, ki delujejo v nižjih selekcijah in se ukvarjajo z obetavnimi športniki.