Novice

V Brežicah podpisali pogodbo o regijski pisarni

10. junij 2015 Šport za vse Predsednik OKS-ZŠZ, Bogdan Gabrovec, in predsednik Športne zveze Brežice, Stane Tomše, sta v Mestni hiši Brežice podpisala pogodbo o delovanju Regijske pisarne OKS-ZŠZ, ki pokriva regijo Zasavje – Posavje.

“Z regijskimi pisarnami OKS-ZŠZ želimo vrniti šport v lokalno okolje, kjer šport nastaja, to pa so seveda klubi in društva,” je ob podpisu pogodbe pouradil predsednik Bogdan Gabrovec.  V Občini Brežice se zavedajo pomena športa v vseh njegovih pojavnih oblikah. V preteklosti so bila v športno infrastrukturo vložena precejšnja sredstva, ki zagotavljajo dobre pogoje za ukvarjanje s športom, ambiciozne načrte pa imajo tudi za prihodnje. “Občina Brežice v tem letu financira 45 društev, v katerih je športno aktivnih 1.920 vadečih oseb, ki opravijo 20.530 ur vadbe,” je od podpisu dejal župan Občine Brežice, Ivan Molan.  

Občina Brežice ima dolgo olimpijsko zgodovino. Danes najbolj poznani so člani atletskega kluba, med njimi prvi olimpijec in olimpionik Primož Kozmus. Zelo uspešno pa mu sledijo mlajši kolegi. Eda Krošelj je v lansko leto v kitajskem Nanjingu osvojila bronasto kolajno na mladinskih olimpijskih igrah. Vrhunski rezultati športnikov in številni drugi programi v občini kar ponujajo Športno zvezo Brežice kot eno izmed trinajstih regijskih pisarn OKS-ZŠZ po Sloveniji.

Regijska pisarna v Brežicah bo delovala na področju osmih občin v regiji, in sicer: Trbovlje, Hrastnik, Brežice, Krško, Sevnica, Zagorje ob Savi, Radeče in Kostanjevica na Krki.