Novice

V Caliju so se končale Svetovne igre

05. avgust 2013 Vrhunski Šport Z velikim uspehom Mine Markovič in Matjaža Ferariča so se končale Svetovne igre v Caliju, na katerih je sodelovalo tudi deset slovenskih športnikov in športnic.

4. avgusta 2013, zadnji dan Svetovnih iger v Caliju, je bila na sporedu tekma v težavnostnem plezanju. Končala se je z velikim zmagoslavjem v ženski konkurenci, saj je Mina Markovič osvojila 1. mesto in zlato kolajno. »Zadovoljna sem in mislim, da mi je tokrat tako v polfinalu kot v finalu uspelo prikazati res dobro plezanje in formo, v kateri sem. Tako da komaj čakam povratek nazaj in prihajajočih tekem,« je v prvi izjavi po tekmi povedala 25-letna Markovičeva. Njen reprezentabčni kolega Domen Škofic se je prav tako uvrstil v finale in na koncu dosegel 8. mesto.

 

Zadnji dan Svetovnih iger so svoje nastope sklenili tudi jadralni padalci. Matjaž Ferarič je bil uspešen, da bolj ne bi mogel biti: osvojil je namreč 1. mesto in zlato kolajno v natančnem pristajanju, njegov kolega Matjaž Sluga pa je bil na koncu 14.

 

Desetčlanska slovenska odprava je v daljnjem Caliju tako dosegla res izvrsten športni uspeh: poleg dveh zlatih kolajn in srebra kotalkarive Lucije Mlinarič še vrsto lepih uvrstitev.