Novice

V državni upravi ostaja 115 zaposlenih športnikov in trenerjev

14. oktober 2014 Vrhunski Šport Na seji strokovnega sveta za šport so ugotovili, da v državni upravi ostaja zaposlenih 115 športnikov in trenerjev.

Potrdili so vsebino novega Zakona o športu, ki nastaja na temelju novega nacionalnega programa športa do leta 2023. Nacionalni program so 2. aprila poslanci v državnem zboru potrdili soglasno, s 77 glasovi vseh navzočih.


"Veseli me, da smo prišli do točke, ko smo ohranili 115 zaposlenih športnikov in trenerjev v državni upravi. Noben športnik, ki je končal kariero, ni bil odpuščen naslednji dan in takoj postal brezposeln," je pojasnil Ignac Polajnar iz ministrstva, pristojnega za šport.

 

Njegova sodelavka Ksenija Cesar je dodala, da je ob tem 119 trenerjev zaposlenih v sistemu nacionalnih panožnih športnih šol, od tega 81 v zvezah ali klubih, 38 pa ima status zasebnega športnega delavca.

 

Člani strokovnega sveta so potrdili dopolnitev pogojev, pravil in meril za registriranje in kategoriziranje športnikov, ki razen vključitve nekaterih športov ni doživel bistvene spremembe. V prvi obravnavi so pretresli predlog novega pravilnika za sofinanciranje izvajanja letnega programa športa iz državnega proračuna, ki med drugim v veliko večji meri kot doslej uvaja integracijo vrhunskega športa invalidov v obstoječe športne sisteme. Ministrstvo bo zdaj pripravilo dopolnila za javno obravnavo.